Richard Paulsen har en fortid som aksjemegler i Arctic Securities og Gillespie Capital Markets. For ett år siden kom Oslo byfogdembete med en kjennelse om tvungen gjeldsordning for Richard Paulsen. Gjeldsordningsperioden skal vare i syv år.

Richard Paulsen har også et inkassokrav fra Lindorff på vegne av Den norske Bank på 4,3 millioner kroner. Kravet er registrert i 2010.

– Fordi jeg tapte store penger i aksjemarkedet i 2006 og 2007, har jeg brukt tiden i etterkant på å advare andre mot lånefinansierte aksjekjøp og spekulasjon, gjennom kronikker og kommentarer i media og på blogger. Jeg har skrevet boken «Hvordan tape penger i aksjemarkedet», og har hver dag prøvd å bidra til at andre ikke skal gå i den samme fellen, sier Richard Paulsen, som på tv-sendingen forrige dagen ble presentert som «reformert aksjemegler».

Ut av uføret

Paulsen forteller at aksjesmellen han opplevde skjedde for syv år siden.

– Jeg har i etterkant fått en gjeldsordning som tar sikte på å hjelpe meg ut av uføret. Dette har vært en stor prøvelse for meg personlig, og noe jeg ønsker å legge bak meg, sier Richard Paulsen.

Sjefredaktør og administrerende direktør i E24, Per Valebrokk, sier at han ikke var kjent med Richard Paulsens gjeldsordning.

– Richard har skrevet boken «Hvordan tape penger i aksjemarkedet». Det vet han alt om. Dette betyr ikke at han er diskvalifisert fra å uttale seg om aksjemarkedet, snarere tvert imot. Jeg vil tro det er mye bitter lærdom i nederlaget – lærdom som gir ham enda bedre innsikt i aksjemarkedet, sier Valebrokk.

– Paulsen er en aksjeekspert som vet mye om hvordan opp- og nedturer føles for investorer. Richard skal uansett ikke gi råd om enkeltaksjer, men kommentere markedet, sier Valebrokk og legger til:

– Richard jobber hardt for å komme videre i livet. Det virker dessverre som om DN først og fremst ønsker å skrive om dette for å ramme en mediekonkurrent, sier Per Valebrokk.

«Råsalg»

Richard Paulsen begynte i sin tid å studere på BI, men etter ett år begynte han som megler i Imarex asa. Etter at han sluttet som aksjemegler på slutten av 2000-tallet skriver han på sin hjemmeside at «etter 12 år bak skjermene, innså Richard Paulsen at tiden for råsalg av derivatprodukter og aksjer var over. Interessen for aksjer i samfunnet var på et bunnivå, som følge av ruglete børsmarked og at det var langt mellom suksesshistoriene».

De siste årene har Paulsen livnært seg som skribent i E24, NA24 og Hegnar Kvinne, ifølge Paulsens hjemmeside. De tre siste offentlige ligningsårene viser at Richard Paulsen har hatt null i inntekt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.