En gruppe som kaller seg «Guardians of Peace», «Fredens voktere» på norsk, har tatt æren for å ha hacket Sony Pictures (SPE) datasystem som hevn for at studioet ville gi ut filmen «The Interview», som gjør narr av Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Hackerne ødela flere filer i datanettverket og offentliggjorde blant annet pinlige eposter fra selskapets ledelse. Noe av materialet ble spredt via det sosiale nettstedet Twitter.

«SPE vil ikke ha noe annet valg enn å holde Twitter ansvarlig for kostnader og tap som kommer fra slik bruk og spredning på Twitter, [ ...] inkludert, men ikke begrenset til, kostnader og tap av verdien av opphavsrettsbeskyttet materiale og forretningshemmeligheter som er resultatet av Twitters handlinger», heter det i et brev fra Sony som er publisert på nettsiden scribd.com, skriver nyhetsbyrået AFP.

USA har sagt at Nord-Korea står bak hackingen av Sonys datanettverk. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.