Klokken 13 fredag var de ansatte i Aftenposten innkalt til allmøte for å bli orientert om veien videre etter at Sondre Gravir om kort tid slutter for å bli direktør for rubrikkportalen Finn.no.

Les også: Dette er den nye Finn.no-sjefen

Den siste tiden har Schibsted samlet mer makt på færre hender i sine viktigste virksomheter.

Først da Torry Pedersen ble eneleder med ansvar for både det redaksjonelle og kommersielle i VG.

Deretter da Siv Juvik Tveitnes fikk utvidet sitt ansvarsområde fra å være administrerende direktør i Stavanger Aftenblad, til å inneha samme tittel også i Bergens Tidende.

Også i svenske Aftonbladet benytter Schibsted publishermodellen, med Jan Helin som toppsjef.

Nå har Schibsted utpekt Espen Egil Hansen som ny eneleder for Aftenposten, når Gravir slutter.

Velfungerende

- Aftenposten har i dag et meget velfungerende lederteam både redaksjonelt og kommersielt. I tillegg har vi i Schibsted Norge etablert sterke sentrale enheter innenfor annonse og lesermarked. Dette gjør at styret mener det nå ligger til rette for en enleder-modell i Aftenposten. Espen Egil Hansen har gjort en svært god jobb siden han tiltrådte som sjefredaktør, og jeg er trygg på at han vil gjøre det samme i rollen som publisher i Aftenposten, sier styreleder Didrik Munch, som også er konsernsjef i Schibsted Norge, i en pressemelding.

Espen Egil Hansen ble ansatt som ny sjefredaktør i Aftenposten i oktober 2013.

Redaksjonsklubben i Aftenposten er positiv til eneledermodellen.

-Vi er positive til en publishermodell i Aftenposten nå, og jeg mener Espen er den personen som kan inneha en slik rolle, sier leder for redaksjonsklubben i Aftenposten, Frank Lynum, og legger til:

-Det er klart at vi i utgangspunktet er triste, Sondre og Espen har fungert veldig bra som et team, utfylt hverandre godt og drevet opp engasjementet, sier Lynum.

Skal være redaktør

Redaksjonen i Aftenposten forventer nå at Hansen tar grep i andrenivået og bygger et sterkt team rundt seg, både i redaksjonen og på kommersiell side.

-Dette vil jo si at han får mindre tid til å være redaktør, men Espen har vært klar på at vi ikke mister en sjefredaktør når han nå blir publisher. Det tror vi ham på, og det er veldig viktig for redaksjonen, sier Lynum.

Han startet karrieren i VG i 1991, og var fotograf og nyhetsleder før han i 2000 ble ansatt som redaksjonssjef og senere redaktør i VG Multimedia AS.

Der var han ansvarlig redaktør fra 2008 til 2011. Fra 2011 var Hansen digitalredaktør med ansvar for VG Nett, VGTV, VG Mobil og VG+.

Markerer seg

- Jeg har vært i Aftenposten i et drøyt år og opplever at vi får til gode ting både journalistisk og kommersielt. Vi markerer oss journalistisk gjennom for eksempel mobilavlyttingssaken og vi har stadig flere lesere på våre digitale produkter. Utfordringene for mediebransjen er store, men Aftenposten har et godt driv og jeg ser frem til å lede et samlet mediehus med kompetente og entusiastiske medarbeidere – og lesere som forventer mye av oss, sier Espen Egil Hansen i pressemeldingen fra Schibsted.

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Norske aviser trykket Charlie Hebdos tegninger

Støtteaksjon mot terroren sprer seg på Twitter

Kriseår for NRK  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.