87 prosent av barna ser daglig på tv, mens fire av ti barn bruker pc hver dag. 18 prosent benytter spillkonsollen hver dag og 58 prosent av barna bruker mobilen hver eneste dag.

– Norge er et skjermland hvor digitale medier står svært sterkt, også i forhold til andre land. Digitale medier har fått en fantastisk spredning i Norge, ikke minst hos de yngste aldersgruppene, sier Cato Lunde i Viacom International Media i en pressemelding.

Undersøkelsen er foretatt av Norstat i perioden fra 6. til 13. januar i år på oppdrag fra tv-kanalen Nickelodeon som eies av det multinasjonale selskapet Viacom. Det er foreldrene til barna som er blitt stilt spørsmålet om innehav av medieskjermer. Totalt har 262 foreldre svart på undersøkelsen.

58 prosent av barna bruker mobiltelefonen daglig. På Sørlandet inkludert Telemark er tilsvarende prosenttall oppe i 67 prosent. Lavest daglig mobilbruk i den valgte målgruppen finner vi i Oslo med 55 prosent.

Les også: Starter Youtube-skole dnPlus (krever innlogging)

18 prosent bruker spillkonsollen hver dag. Her topper Oslo med 32 prosent daglig dekning i aldersgruppen 6 til 13 år. Lavest daglig bruk av spillkonsoll er i Nord-Norge med ni prosent.

40 prosent av barna bruker pc hver dag. Sørlandet inkludert Telemark topper med 60 prosent. Lavest er Nord-Norge med 30 prosent daglig benyttelse.

67 prosent av barna bruker Ipad/mediebrett hver dag. I Nord-Norge er det 70 prosent i målgruppen som bruker Ipad/mediebrett hver dag, mens 63 prosent av barna i Oslo bruker den hver dag. I Midt-Norge er den daglige bruken på 67 prosent.

Den tradisjonelle tv-en står fortsatt veldig sterkt blant barna i Norge. 87 prosent ser på tv hver dag, blant norske barn i alderen 6 til 13 år.

Les hele avisen

Les også: Barnekynismen

  Voksne nå til dags

Tar med mobilen når vi leker med barna  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.