Utenfor Oslo Spektrum tidlig tirsdag ettermiddag har et hundretalls tenåringer allerede møtt opp til kveldens konsert med rapdronningen Nicki Minaj.

Ingen av dem vet at inntektene fra konserten går til et selskap som gikk konkurs i februar.

Les saken her: Norsk Bieber-arrangør konkurs

- Jeg avvikler bare de konsertene som lå i konkursboet, for boet, sier Atomic-gründer Peer Osmundsvaag da DN snakker med ham få timer før Minaj går på scenen i Oslo.

- Det er konserten med Nicki Minaj i kveld og noen småting. Dette er noe vi gjør for å skaffe penger til boet. Fortjenesten av konserten går til boet, sier Osmundsvag.

Han forsikrer at kveldens konsert med Nicki Minaj vil gå etter planen.

(saken fortsetter etter bildet)

Flere hundre ungdommer venter på kveldens konsert i Oslo Spektrum med Nicki Minaj. Foto: Aleksander Nordahl
Flere hundre ungdommer venter på kveldens konsert i Oslo Spektrum med Nicki Minaj. Foto: Aleksander Nordahl (Foto: DN)

Les også: Rapdronning rister seg til topps

Skiftesamling mandag

Nicki Minaj-konserten avvikler Peer Osmundsvaag nemlig i sitt heleide selskap Golden Arrow.

Han er dessuten medeier i Atomic Soul (Booking), som driver videre med norske artister i stallen.

Men mandag denne uken måtte Osmundsvaag møte til skiftesamling i konkursboet Atomic as i Oslo tinghus. Det var dette selskapet som opprinnelig skulle arrangere Nicki Minaj-konserneten i Oslo.

Oslo er stopp nummer to på artistens verdensturné etter turnéåpningen i Stockholm mandag kveld.

Nicki Minaj
Nicki Minaj (Foto: Ap)

Garantert inntekt

I skifteretten mandag møtte Osmundsvaag bostyreren Leif Petter Madsen, advokat og partner Wikborg Rein.

Madsen bekrefter at Nicki Minaj opptrer «for ham» i kveld.

- Konserten i kveld er solgt til Golden Arrrow, mot en garanti om inntekt til boet i etterkant. Vi får bare håpe at den går med overskudd så vi får inn litt mer, sier Madsen.

- Skal du på konserten i kveld?

- Nei, jeg skal ikke det, sier Leif Petter Madsen.

Bieber, Swedish House Mafia og konkurs

Det er ikke første gang Osmundsvaag går konk. Selskapet Atomic Soul (Concerts) as var Norges nest største konsertarrangør da det gikk konkurs rett før jul i 2012.

(saken fortsetter under bildet)

Peer Osmundsvaag.
Peer Osmundsvaag. (Foto: Fartein Rudjord)
 

Ifølge rettskjennelsen var selskapet nærmest tomt for aktiva, mens gjelden var på godt over ti millioner kroner.

Konkursen inntraff rett før Osmundsvaag skulle arrangere storkonsert i Telenor Arena med Swedish House Mafia.

Osmundsvaag sto også bak konsertene med Justin Bieber i Oslo våren 2013. Disse avholdt han imidlertid i et nytt selskap, Atomic as, som ble stiftet høsten 2011.

Skylder 6,6 mill.

I februar i år ble altså dette selskapet også begjært konkurs, denne gang av rettighetsorganisasjonen Tono.

Innberetningen fra bostyrer Madsen som ble fremlagt under skiftesamlingen i Oslo tingrett mandag viser at det er meldt krav på over 6,6 millioner kroner til konkursboet.

Blant annet skylder Atomic Sentralskattekontoret for utenlandssaker vel 5,8 millioner for artistskatt som ikke er betalt.

I 2013 fikk Atomic as en omsetning på 103 millioner og et overskudd på 2,2 millioner kroner. Ifjor falt omsetningen til rundt 30 millioner kroner, viser de foreløpige regnskapstallene. Resultatet før skatt ligger mellom null og 100.000 kroner i pluss.

Peer Osmundsvaag forklarer konkursene med uflaks og forsøk på å gjøre opp for seg.

Housefest ga underskudd

I et forsøk på å få inn 3,5 millioner kroner til kreditorene i det første konkursboet, Atomic Soul (Concerts), arrangerte nystiftede Atomic en ny utgave av housefesten Sensation. Men med bare 8000 deltagere, mot 22.000 året før, ble det store underskudd som Atomic måtte dekke.

Osmundsvaag oppgir også store tap på en Bryan Adams-konsert i 2012 etter at en arrangør som hadde hentet artisten gikk konkurs.

- Har du bevisst drevet for kreditorenes regning de siste årene?

- Nei, vi har drevet med bedre resultater år for år, hevder han.

- Hvorfor går du da konkurs med det ene selskapet etter det andre?

- Det første selskapet er omtalt. Der ble vi lurt for penger av en dansk partner. Den nye konkursen skyldes blant annet at vi arrangerte Sensation en gang til i et forsøk på å gjøre opp for den forrige konkursen så godt vi kan, sier Osmundsvaag.

Les også: Rappet til seg millionsuksess

Sjekker pengestrømmer

Leif Petter Madsen vil nå undersøke pengestrømmene som har gått mellom Atomic as og de andre selskapene i Osmundsvaag-sfæren i forkant av konkursen.

Leif Petter Madsen
Leif Petter Madsen

- Hva er ditt inntrykk av Osmundsvaags modus operandi?

- Det vil jeg ikke kommentere. Vi har innhentet innberetningen fra det forrige konkursboet, som endte med en politanmeldelse som ble henlagt. Derfor vil vi nå undersøke om det er noen sammenheng mellom de to konkursene. Vi har også oppnevnt en borevisor for å se på pengestrømmene som har gått fra Atomic as i tiden frem mot konkursen, sier Madsen.

- Det er fortsatt virksomhet i andre selskaper der Osmundsvaag er engasjert, og vi vil se på om overføringer som har gått mellom nærstående parter kan forsvares, sier han.

Madsen konstaterer at det konkursrammede selskapet har betalt en del på gammel gjeld, men er ikke så sikker på hvor fornuftig det har vært.

- Dette er jo langt fra ulovlig, men det er jo ikke bra for likviditeten i det nye selskapet. Har det virket negativt inn på driften er det kanskje ikke det smarteste økonomisk sett. Men man kan jo forstå at det kan ha vært ønskelig av hensyn til renommé og fortsatt godt forhold til forretningsforbindelser i en liten bransje, sier Leif Petter Madsen i Wikborg Rein.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Her er den heteste video-appen på Twitter nå  

Gir opp kampen mot Jay Z

Se 8-åringen som tjener millioner på YouTube  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.