Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Kathrine (til venstre) og Cecilie Fredriksen sammen med far John Fredriksen i London. Foto: Hannah Young
Kathrine (til venstre) og Cecilie Fredriksen sammen med far John Fredriksen i London. Foto: Hannah Young les mer

Kunst

Vebjørn Sand såret av Fredriksen-døtrene

Vebjørn Sand ønsker å stille ut portretter av Fredriksen-døtrene - mot deres vilje.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kunstner Vebjørn Sand og John Fredriksens døtre Cecilie og Kathrine Astrup Fredriksen et uenige rundt Sands rettigheter til å vise portretter han har laget av kvinnene, skriver VG.

Opprinnelig gikk Fredriksen-tvillingene inn en avtale med Sand om å få laget et portrett av seg til far John Fredriksens 70-års dag.

Sand ønsket i den opprinnelige avtalen å få vise portrettene han laget offentlig, men i ettertid ønsket ikke lenger Fredriksen-tvillingene å tillate dette.

– Vi ba Vebjørn Sand pent respektere våre ønsker om ikke å vise portrettene offentlig, ettersom vi har ønsket å holde dem innenfor vår privatsfære. Vi har satt stor pris på at han respekterte dette, sier Kathrine Astrup Fredriksen til VG.

– Det å jobbe med maleri er veldig følsomt. Jeg har stått og malt mer enn jeg har gjort noe annet i livet. Det er så viktig del av meg. Det er mitt språk og mitt liv, og jeg har aldri opplevd noe lignende dette. Jeg ble såret av det, sier Vebgjørn Sand til VG.

Nye bilder

Sand etterkom ønsket, men har i ettertid laget nye portrettmalerier med de to kvinnene, uten særskilt avtale.

– De bildene de har bestilt, kjøpt og overtatt er ikke de jeg stiller ut her. Jeg stiller ut andre bilder med et annet tema som er dypt inspirert av de bildene, men de er i en annen setting og heter noe annet. Har man invitert inn en kunstner til å portrettere seg, har man også invitert seg inn i kunsten, sier Sand.

Han sier maleriene - som Cecilie og Kathrine Fredriksen ikke har sett - er det beste han har skapt som portrettmaler.

Fredriksen-tvillingene sier de ikke vil kommentere saken ytterligere eller forfølge den juridisk, fordi det bare vil øke oppmerksomheten rundt Sands bilder.

– Vi reagerer selvsagt på det, fordi dette er en privat gave til vår far. Vi forstår Sand er lidenskapelig i sine kunstneriske prinsipper, likevel er det skuffende at han ikke respekterte våre ønsker og laget nye bilder fra vårt private samarbeid, sier Kathrine Fredriksen.

Les også:
Nicki Minaj spiller til inntekt for konkursbo i Oslo
Fylt opp av mat og drikke  
Holbergprisen 2015 til eventyrkritiker

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Etterbørs John Fredriksen Vebjørn Sand Cecilie Fredriksen Kathrine Fredriksen Kunst
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer