Torgeir Waterhouse skriver i DN 31.mars at norske filmprodusenter bør konsentrere seg om omeletten, og ikke la seg forlede av eggene som knuses.

Han skriver selv at dette er et forslitt og kjedelig bilde, og jeg må dessverre påpeke at det også er en meget dårlig illustrasjon på filmbransjens akutte situasjon.

Kronikkens illustrasjonsbilde viser pirattjenesten Popcorn Time, som deler attraktivt og kostbart filminnhold med sine brukere uten å betale for seg.

De er aktivt deltagende i å redusere filmbransjens inntekter med hele 40 prosent på noen meget få år(!), og situasjonen handler derfor lite om de knuste egg, og langt mer om de stjålne egg.

Uten egg, kan du ikke lage omelett – uansett teknologi.

Kronikkens eggende tema tar oppmerksomheten bort fra forfatterens andre hovedpoeng, nemlig behovet for overgangsløsninger for bransjer som utfordres av ny teknologi – lovlig eller ei.

Det er nemlig derfor bransjen har ropt opp i det siste: Mangelen på overgangsløsninger sammen med kutt i filmstøtte kan være dødelig for en bransje som for øvrig er friskere enn på lenge.

Et tips til slutt: Selv med gammeldags teknologi er det mulig å lage omelett uten å knuse noen egg.

 

God påske!

 

Les også:

Netflix dropper Widvey-møte  

Diskuterte ikke avgift dnPlus

Her tar musikkstjernene tilbake makten

TV 2 avviser X Games-krav fra Skiforbundet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.