Da rapstjernen og forretningsmannen Jay-Z nylig lanserte strømmetjenesten Tidal, var det med et løfte om å tilby eksklusivt innhold og gi makten tilbake til artistene.

Les også: Her tar musikkstjernene tilbake makten

I dag presenterer Tidal en eksklusiv samling låter - omtalt som en «ep» - med den norske artisten Sondre Lerche.

De siste årene har Lerche gjort det til en tradisjon å covre en av sine største favorittlåter fra året som har gått, alene eller sammen med Matias Tellez.

Nå slippes låtene offisielt for første gang, utgitt på Lerches eget plateselskap Mona Records.

Låtene Lerche har spilt inn er Beyoncé's «Countdown» (2011), «Wreckingball» fra Miley Cyrus (2013) og Sias «Chandelier» (2014).

Lerche blir med det den første norske soloartisten som promoteres i Tidal globalt, etter at Lindstrøms nylige Todd Rundgren-samarbeid ble frontet forrige uke.

- Det er gøy å endelig få samlet disse coverlåtene på én utgivelse. Dette er tre av mine favoritthits de siste årene. Stas at de blir frontet i 35 land. Lykke til med lanseringen av Tidal! Jeg støtter alle som ønsker å holde fokus på god lyd og kvalitetsmusikk, og ikke minst fokuset på det redaksjonelle innholdet som har vært Wimps fremste varemerke, uttaler Sondre Lerche i en pressemelding.

35 land

TIDAL skryter nå av å være tilgjengelig i 35 land - Norge, USA, Canada, Storbritannia, Irland, Spania, Italia, Tyskland, Portugal, Tsjekkia, Slovakia, Danmark, Finland, Nederland, Belgia, Luxembourg, Estland, Latvia, Litauen, Singapore, Sør-Afrika, Østerrike, Kypros, Frankrike, Hellas, Ungarn, Romania, Sveits, Slovenia, Sverige, Tyrkia, Malta, Polen, Australia og Hong Kong.

Tjenesten, som Jay-Z kjøpte fra hovedaksjonær Schibsted tidligere i år for 464 millioner kroner, beveger seg inn på et svært tøft marked.

Svenske Spotify har allerede 60 millioner brukere, hvorav rundt 15 er betalende kunder. I tillegg finnes tjenester som Rdio, Rhapsody, KKBox, Deezer og Pandora.

Det er også ventet at Apple og Google lanserer egne strømmetjenester for musikk i nær fremtid.

Les mer om dette: Klare for det store strømmeslaget dnPlus

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Høyre-politiker presiserer: NRK fortsatt gratis for lisensbetalere

Høyre og Frp vil barbere NRK dnPlus

Ser statlig løsning dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.