Jay-Z og hans artistallianse, Apple og Google gjør alle for alvor sitt inntog på det betalte musikkstrømmemarkedet i år.

Og timingen forklares sannsynligvis delvis i tallene som ble presentert i dag, fra den verdensomspennende interesseorganisasjonen for musikkindustrien, The International Federation of the Phonographic Industry (IFPI).

13 av verdens 41 millioner abonnenter på musikkstrømming kom til ifjor.

LES OGSÅ: Klare for det store strømmeslaget

Har tatt tid i resten av verden

Selv om vi i Norge har vært vant med den nye strømmehverdagen i flere år allerede, har ikke det vært tilfelle i resten av verden, forklarer daglig leder Marte Thorsby i IFPI Norge.

– Vi har sett denne utviklingen i de skandinaviske landene gjennom noen år, men har vært veldig spent på hvor lang tid det ville ta før vi så samme utvikling internasjonalt.

Nå er tiden her, mener Thorsby.

– At det nå er over 40 mill betalende streamingabonnenter på verdensbasis, en oppgang på hele 46 prosent på ett år viser hvordan betalt streaming nå virkelig begynner å omfavne de større internasjonale markedene.

Klare for kamp om strømmekronene

Spotify har på bare to år gått fra fem til 15 millioner betalende abonnenter, og strømming med abonnement er nå en milliardindustri i dollar.

– Og vi leser nå at Spotify henter inn mye frisk kapital fra store internasjonale aktører, i tillegg til at det skjer mye spennende i USA med blant annet Jay Z oppkjøp av Tidal (Wimp), Apples oppkjøp av Beats og rykter om Googles nye musikktjeneste – så det er ikke tvil om at det nå satses stort på betalt streaming i de store tunge internasjonale markedene. 

IFPI  legger i dag frem fasiten på hvordan det gikk med musikken i 2014: Les også:

Hun er verdens mestselgende artist

Dette tallet forklarer hvorfor Jay-Z, Apple og Google alle kaster seg på strømmebølgen i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.