– Digitaliseringen av radioen åpner for et langt større mangfold av radiokanaler som vil komme lyttere i hele landet til gode. For lytterne betyr dette et langt mer mangfoldig og differensiert radiotilbud, støyfritt mottak og en rekke nye funksjoner. Dessuten åpner digitaliseringen for økt konkurranse, og økte muligheter for innovasjon og utvikling, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) i en pressemelding.

Der FM-nettet kun hadde plass til fem riksdekkende kanaler, tilbyr DAB allerede 22 riksdekkende kanaler med plass til nesten tjue kanaler til, påpeker hun.

– I tillegg har over halvparten av befolkningen allerede fått et lokalradiotilbud på DAB, med stort potensial for mange nye lokale kanaler.

Widvey skal i løpet av april levere en stortingsmelding der hun avklarer hvilken plass lokalradioene skal ha i framtidas digitale radionett.

Lokalradioene har bedt om å få fortsette på FM-nettet i 5-7 år til og at det utvikles støtteordninger for de mindre lokalradioene som ikke har råd til å ta overgangen til et digitalt DAB-nett. Lokalradioene har også bedt om en automatisk fornyelse av FM-lisensene de har fra før.

Norge har gått raskere fram enn våre naboland. I både Sverige og Danmark er prosessen satt på vent.(©NTB)

 

Les også på DN.no:

Oljeprisene stabiliserer seg på årsbeste  

Nå er 15.000 oljejobber borte

Asia i dag: Kinas økonomiske modell for fall  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.