Norgessjef for Sats Elixia og tidligere volleyballspiller Bjørn Maaseide blir etter det Sporten.com. kjenner til valgt inn i styret til Norsk Tipping.

Maaseide har etter karrieren som volleyballspiller bygget seg opp en stor formue og er Norges rikeste eksidrettsutøver. I januar i år fikk han stillingen som norgessjef for Sats Elixia. Les mer her: - Vi er de feiteste og de minst aktive

Overrasket

Onsdag ble det kjent at Lars Sponheim ikke får fortsette som styreleder i Norsk Tipping.

Sponheim bekrefter overfor NRK torsdag at han er ferdig som styreleder og at kulturminister Thorhild Widvey (H) vil skifte ut hele styret. Han innrømmer at han er overrasket.

– Ja, jeg er nok det. Selskapet er i en stand det aldri har vært før, med rekordresultat på fire milliarder og 200 millioner kroner i overskudd til gode formål, sier han.

Mot sin vilje

Nestleder Silvija Seres bekrefter overfor NRK at hun, til tross for vilje til å gå på en ny periode i styret, ikke får fortsette i tillitsvervet.

- Jeg har stilt meg til disposisjon, men har ikke blitt spurt, sier Seres, som alt har sittet i styret i åtte år.

Les mer her: NRK: Widvey kaster store deler av styret i Norsk Tipping

Hele det nåværende styret blir kastet. Etter det Sporten.com kjenner til skal ingen av de nåværende styremedlemmene ha blitt spurt om å fortsette.

Flytogsjef Linda Bernander Silseth. Foto: Aleksander Nordahl
Flytogsjef Linda Bernander Silseth. Foto: Aleksander Nordahl (Foto: DN)
Ifølge VG blir Linda Bernander Silseth Norsk Tippings nye styreleder. Bernander Silseth er administrerende direktør i Flytoget, og har tidligere vært sjef for Tusenfryd.

Ingen dramatikk

VG skriver at skiftet av styret ikke har dramatiske årsaker, men at alle styremedlemmene har sittet i mellom seks og åtte år.

Hele det nye styret vil bli presentert torsdag.

Norsk Tipping-styret består i dag av:

Styreleder Lars Sponheim, nestleder Silvija Seres og de fem styremedlemmene: Paal Ingvar Fure, Dag Bayegan-Harlem, Gjermund Nedgård, Torill Elvira Mortensen og Cathrine Muri.

Det har ikke lyktes Dagens Næringsliv å få kommentar fra verken Lars Sponheim eller Trine Skei Grande.

I dag klokken 15.00 holder Norsk Tipping årsmøte i Oslo, der blant annet styreendringene ventelig kommer opp som tema.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Denne virksomheten brenner penger

Onsdag «tjente» hver eneste nordmann 300 kroner på at Olof fikk sparken

ATEA: Avsetter sjefen i Norge med umiddelbar effekt