Trond Espen Seim har nylig avsluttet innspillingen av sesong to av TV-serien «Mammon», som produseres av NRK Drama. Mens historien i den første sessongen handlet om et hemmelig nettverk av næringslivstopper, blir andre sesong et politisk drama fra den norske regjering og Stortinget. Seim spiller Høyre-politiker og statsminister Michael Woll.

I dag inntar Seim statsministerrollen når han åpner PR-konferansen «Maktens språk» på Gamle Logen i Oslo.

Brysom finansminister

Det er ventet at «statsminister» Woll skal holde en tale om en dyptgripende utdanningsreform, hentet fra «Mammon»-manuset.

- Statsminister Woll har veldig lyst til å lage en bauta av seg selv, og denne utdanningsreformen har han veldig lyst på. Du kan regne ut selv at finansministeren gjerne vil bruke pengene litt annerledes, avslører Seim.

Finansministeren i «Mammon» spilles av skuespiller Ingar Helge Gimle.

- Det blir en slags Tony Blair-Gordon Brown konflikt mellom statsministeren og finansministeren. De er ikke veldig gode venner, sier Seim.

- Hvordan trives du som statsminister?

- Det var kjempegøy. Det er trivelig å være statsminister en gang i blant.

- Hvordan beskrive statsminister Woll?

- Han er en bedriftsadvokat som har blitt hentet inn som den nye, «unge» lederstjernen i Høyre. Han mangler balasten fra partiorganisasjonen, som som kanskje gir både muligheter og noen ulemper. Det er ikke mange nan skylder noe fra gammelt av.

Hang med statsråder

Seim forteller at han har hentet inspirasjon fra USAs president Barak Obama til rollen som statsminister.

- Gjermund Eriksen (manusforfatter i «Mammon») har en «man crush» på Obama, så jeg så stadig på Obama under forberedelsene. Jeg hang også med Jan Tore Sanner og møtte Anundsen før det begynte å storme som verst. Erna hadde ikke tid, sånn er det.

Jan Tore Sanner (Høyre) er kommunal- og moderniseringsminister. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) kom i ulent terreng under den såkalt asylbarnsaken denne våren og fikk et mistillitsforslag mot seg fra det rødgrønne mindretallet på Stortinget i mars.

Obama-rådgiver til Oslo

Til dagens PR-konferanse kommer også Adam Price, skaperen av den danske TV-serien Borgen. Talelister rommer i tillegg tidligere SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen og generalsekretær i WWF Norge, Nina Jensen.

Den store stjernen er imidlertid det unge talentet Jon Favreau (33), som var Barack Obamas fremste taleskriver fra 2005 til 2013, først i Senatet og fra januar 2009 i Det hvite hus.

Øvrige talere på «Maktens språk»:

  • Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i Dagens Næringsliv
  • Kjetil Raknes, høyskolelektor ved Markedshøyskolen
  • Per Arne Olsen, kommunikasjonsrådgiver og tidligere Frp-nestleder
  • Stein Kåre Kristiansen, kommunikasjonsrådgiver og tidligere TV2-journalist

Konferansen arrangeres av Dagens Næringsliv og kommunikasjonsbyrået Gambit. Omlag 250 deltakere er påmeldt.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors på Twitter

 

Les også:

Slik får de deg til å klikke  

Netflix for journalistikk dnPlus

Jay-Z og Beyonces Oslo-besøk ble et mareritt for VIP-sjåføren  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.