Kulturminister Thorhild Widvey la idag frem allmennkringkastingsmeldingen. I den peker hun blant annet på at NRK må stramme inn og effektivisere, men hun vil ikke begrense NRKs tilstedeværelse på nett.

- NRK skal være tilstede på de plattformene folk bruker, sa Widvey.

Undersøkelser som er gjort gir ikke grunlag for å si at NRK fortrenger andre medier på nett. Men NRK kommer nå til å få et selvstendig ansvar for å lede folk inn mot andre medier, altså et selvstendig ansvar for å bidra til mediemangfoldet.

- Det vil svekke evnen til å nå folk der de er, ikke minst de unge som i stor grad bruker nett og mobil, sa Widvey.

LES MER OM MELDINGEN HER

- Fornuftig

Også Didrik Munch, sjef i Schibsted Norge og styreleder i Mediebedriftenes landsforbund, mener flere av punktene i allmennkringkastingsmeldingen virker fornuftige.

Munch har hevdet at NRK særlig utfordrer lokal- og regionaviser på nett.

- Det mest vesentlige er at NRK får et selvstendig ansvar for mediemangfoldet. Vi har aldri ment at NRK skal detaljreguleres, men det er viktig at det følges opp, sier Munch.

Han tror meldingen vil bidra til at NRK må gå gjennom og se hvordan de utøver det de gjør digitalt.

- Man må være bevisst når man med statlig finansiering konkurrerer skulder til skulder med kommersielle aktører, det er det vi er opptatt av. I tillegg kan man se på hva som skal være kritierier til hvordan suksessen til NRK på nett måles, sier Munch.

Les også: – Herregud, du fremstiller det som om det er et sitat fra meg

Les også: Krangler om gratis nyheter på nett dnPlus

- Lite nytt

Konsernsjef i Discovery Networks, Harald Strømme, mener det var lite nytt i meldingen, og konstaterer at de fleste viktige spørsmål skal utredes videre.

– Jeg er tilhenger av et sterkt NRK, og glad for at lisensordningen videreføres. Det er også godt nytt at NRKs kommersielle handlefrihet blir noe begrenset, og at arkivmaterialet skal være tilgjengelig for flere, sier Strømme.

Klikk her for å se flere saker om NRK

Klikk her for å se flere saker om TV 2(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.