Så har verden plutselig kommet til dette. Flere tusen amerikanere har lastet ned appen til Aase – Wonderloop – en sosial app som lar brukeren vise hvem han eller hun er i en opptil 20 sekunder lang videosnutt.

Teknisk ukeblad kaller den for «fremtidens måte å kommunisere på i sosiale medier», mens businessmagasinet Gulf Magazine kaller Aase «kvinnen som revolusjonerer bygging av sosiale nettverk».  Selv har hun ambisjoner om at appen hennes skal få Zuckerberg til å sette kaffen i halsen.

I tillegg støtter Innovasjon Norge Aase med 600.000 kroner til videreutvikling av appen. Og nå ser det altså ut som at Wonderloop kan være det første selskapet som skaffer investorer via Snapchat.

«Verdens første Snapdeal»

– Når man er gründer tenker man «hvilke investorer kjenner jeg» mens man går gjennom visittkortene og kontaktlisten, sier Aase. Det hele begynte ved at hun fulgte serieentreprenør Evan Luthra på Snapchat. Han har over 120.000 følgere på sosiale medier.

Les også: Får pengestøtte av milliardær

– Jeg sendte ham en pitch på Snapchat om å investere i Wonderloop. Og det ville han. Hele avtalen ble gjort på chatten på Snapchat, selv den videre samtalen. Det eneste som ble sendt via epost var selve kontrakten, sier hun.

Epostadressen ble selvsagt skaffet via Snapchat.

«Lav terskel»

31-åringen fra Kristiansand forteller at nye kommunikasjonsformer betyr nye måter også å nå investorer på.

Les også: Hun betalte 100.000 for å menge seg med makteliten

– Vi lo litt av situasjonen, og syntes det var utrolig komisk å snappe frem og tilbake om en investeringsavtale. Men det hele var gjort på en dag. Snapchat kan tydeligvis være raskere enn epost, sier Aase og legger til:

– Snapchat ga en lav terskel for å spørre. Men for eventuelle fremtidige investorer så fungerer altså eposten min helt fint ennå. Eller send meg en snap, selvfølgelig.

Wonderloop hentet inn 200.000 kroner via Snapchat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.