Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Henrik Martin Dahlsbakken har laget kortfilmer som har vunnet priser hos blant annet Palm Springs International ShortFest og Rhode Island International Film Festival. Foto: Gunnar Blöndal
Henrik Martin Dahlsbakken har laget kortfilmer som har vunnet priser hos blant annet Palm Springs International ShortFest og Rhode Island International Film Festival. Foto: Gunnar Blöndal les mer

30under30

Lager ekstremsporthorror

Regissør Henrik Martin Dahlsbakken (26) har blant annet regissert spillefilmen «Å vende tilbake», med Ingar Helge Gimle i hovedrollen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tidligere har Dahlsbakken laget kortfilmer som har vunnet priser hos blant annet Palm Springs International ShortFest og Rhode Island International Film Festival.

– Født sånn, eller blitt sånn?

Henrik Martin Dahlsbakken

Alder: 26 år
Utdannelse: Film- og medie­vitenskap
Arbeidserfaring: Har skrevet, regissert og produsert flere kortfilmer og to spillefilmer
Arbeidssted: Selvstendig næringsdrivende

Vis mer
– Det er jo egentlig helt umulig å vite, men hvis jeg må velge har jeg vel blitt sånn. Flere egenskaper ligger latent, men personligheten min er en kombinasjon av miljø, folk jeg har møtt, erfaringer og tanker jeg har gjort meg.

– Hvordan ble jobben din?

– Jeg har laget film siden jeg var åtte år, så det kom nokså naturlig. Jeg har alltid hatt en trang til å fortelle historier; først dikt, noveller og etterhvert filmmanus, men jeg kunne like gjerne skrevet bøker.

– Hva er det mest spennende som skjer i din bransje nå?

– Det mest spennende er alle de nye visningsplattformene. Publikum ser film på andre måter enn tidligere, og kinoens posisjon er i endring. Man ser en polarisering mellom de store blockbusterne og de smale kvalitetsfilmene, og det spennet blir stadig større. Debatten rundt hvordan man skal klare å bevare kvalitetsfilmen som et format, er det spennende å se hvordan utvikler seg.

– Hvordan holder du deg oppdatert?

– Jeg leser mye om filmbransjen på nett, og abonnerer på bransjemagasiner som American Cinematorgrapher. Er innom nettsteder som Rushprint og Variety, og ellers gjennom samtaler med folk i bransjen. For nyheter blir det som regel nettaviser, men papiravis er alltid stas dersom jeg sitter på toget, flyet eller drikker kaffe alene. Jeg må innrømme at jeg sjelden ser på tv.

– Hvor mye tid bruker du på sosiale medier, og på hvilke plattformer?

– Samlet sett på en dag? Type fem minutter, kanskje, det er veldig sporadisk. Jeg er kun på Facebook. Der er jeg vel egentlig en observatør å regne. Jeg har ikke helt forstått den Twitter-greia.

– Hva er ditt personlige mål?

– Langsiktig sett er det å kunne fortsette å lage film til jeg dør. Jeg håper å kunne lage de filmene jeg selv ønsker, og som jeg og teamet mitt brenner for. Jeg er ikke en fyr som liker å gjenta meg selv, så jeg er åpen for det meste hva gjelder genre, så lenge det er en engasjerende historie og fascinerende karakterer i bunn. Det neste jeg kunne tenke meg å lage er en renspikket genrefilm, og så har jeg veldig lyst til å gjøre en intens periodeaction lagt til 1920-tallet, med samme utgangspunkt som filmen «To mistenkelige personer» av Tancred Ibsen.

– Hva gleder du deg mest til i sommer?

– Jeg skal gå en lang fjelltur i Jotunheimen sammen med familie og venner, før jeg går i gang med å befare kinofilmen vi skal skyte til høsten. Det er en ekstremsporthorror, og jeg gleder meg som en unge!

Les hele avisen
Etterbørs Film 30under30
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.