Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

30under30

Avhengig av Twitter

Mathias Fischer drømte som 15-åring om å bli kommentator i BT. Det løste seg ganske greit.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Når han ikke debatterer sendingene i Dagsnytt 18 for nesten 6000 følgere på Twitter, skriver Mathias Fischer (22) kommentarer i Bergens Tidende.

Mathias Fischer

Alder: 22

Utdannelse: Halvveis bachelor i filosofi ved Universitetet i Bergen

Arbeidserfaring: Har hatt en del ulike jobber i Venstre. Ansatt i debattredaksjonen i BT i 2013, ble kommentator i BT for ett år siden.

Arbeidssted: Bergens Tidende

Vis mer
Den tidligere Venstre-politikeren, som i valgkampen i 2013 prydet valgplakater med slagordet «Send en blåhippie til Stortinget», droppet politikken for å bli en av landets yngste aviskommentatorer.

 

– Født sånn, eller blitt sånn?

– Jeg må jo si blitt sånn. Jeg har hatt mange interesser og kommet inn i herlige miljøer hvor jeg har lært, der jeg stadig får nye utfordringer, enten det var i Venstre eller i BT.

– Hvordan ble jobben din?

– Jeg ble godt kjent med BT da jeg gjorde noen frilansgreier for dem og så ble jeg oppfordret til å søke på en ledig stilling i debattredaksjonen, noe som fristet veldig. Dagen etter valget i 2013 fikk jeg en telefon fra Hilde Sandvik, og så begynte jeg uken etter.

– Hvordan holder du deg oppdatert?

– Jeg er sabla mye på Twitter. Jeg har vel et avhengighetsforhold til Twitter. Eller er jeg mye på nett generelt.

– Hva er ditt personlige mål?

– Det å fortsette med det jeg jobber med nå. Jeg liker å sette meg inn i saker, danne meninger, formidle de og bidra til debatter med nye perspektiver. Jeg har egentlig ikke noe annet sted jeg vil jobbe, for meg har drømmen vært å være kommentator i BT fra jeg var 15 år, og det har jeg nådd.

Les også om Sara Övinge (26), som har spilt fiolin siden hun var 4 år, eller Henrik Martin Dahlsbakken (26) som er filmregissør.

– Hvor mye tid bruker de på sosiale medier, og på hvilke plattformer?

– Det er veldig vanskelig å måle, for jeg bruker mobil hele tiden, og er stadig påkoblet. Jeg er også mye på Facebook, som er et sted for mange gode diskusjoner. I tillegg er jeg på Instagram – for å koble av og ha det litt mer koselig.

– Hva skal til for å bli god i din bransje?

– Jeg tror det krever at du må ha noen saker eller felter du kan mye om og skiller deg ut på, for eksempel det å kunne økonomi eller politikk, eller andre nisjeområder veldig godt.

– Hva gleder du deg mest til i sommer?

– Jeg skal ligge på en strand på Tobago i nesten tre uker!

Les hele avisen

Etterbørs Medier 30under30
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.