Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

30under30

– Jobben valgte meg, som i Pokémon

Fay Wildhagen (21) fikk sin første gitar da hun var seks år gammel og ble så glad i den at hun sov med den om natten. I juni kom debutalbumet på plateselskapet Warner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det tok ikke lang tid fra hun ble oppdaget til første plate kom ut. Viltvoksende, alternativ pop med akustisk gitar, cello og fiolin på scenen. Wildhagens musikk blir gjerne omtalt som noe nytt og friskt i norsk musikksammenheng. Den intense stemmen og ekspressive gitarstilen tar pusten fra publikum. Og når den Øya-aktuelle bærumsjenta ikke er på veien, bor hun «i skogen», et stykke unna Oslo. Litt vekk fra kjas og mas.

Profil

Navn: Fay Hau Wildhagen

Alder: 21

Utdannelse: Generell studiekompetanse, pluss trafikalt grunnkurs

Arbeidserfaring: SFO, barnepass, gitarbutikk, komponering av reklamelåter

Arbeidssted: Scener rundt i verden, øvingslokaler, hjemme, på hytta, på bussen, i skogen og på fjellet

Vis mer

– Hvordan ble jobben din?

– Jeg valgte jobben, og jobben valgte meg, som i Pokémon. Det høres rart ut, men det bare ble sånn. Det ble vel strengt tatt til en jobb fordi jeg tok det jeg liker best veldig alvorlig og jobbet hardt og målrettet. Å kunne leve av noe som dette starter ofte i det små, at man har et godt og gjennomutviklet produkt. Jeg ga ikke opp, lyttet til hjertet og gikk litt mot strømmen tross venner og alle rundt meg – men det var det som føltes riktig. Jeg la sten på sten.

Folk rundt meg var opptatt av at jeg skulle ha en plan b, men da ender man jo fort opp med å gå for plan b siden det tar tiden og fokuset og dermed blir det tryggeste å gå for. Jeg har aldri hatt noen plan b.

Fay Wildhagen er nummer 13 av 30 i DNs sommerserie om unge talenter i bransjene Etterbørs følger. Du kan lese resten av serien her.

– Født sånn, eller blitt sånn?

– Det er nok en blanding. Er jo født som en målrettet person som vil være så best som mulig på det jeg gjør. Pluss at jeg er et følsomt, nysgjerrig og tenkende menneske som observerer mye av alt rundt meg og tar det inn. Men det krever selvsagt mer enn det, masse øving, strategier, organisering og så videre. Og mer øving. Har lært utrolig mye av å kaste meg ut i det som både bandleder og artist.

– Hva er det mest spennende som skjer i bransjen din for tiden?

– Kanskje strømmerevolusjonen og hele det digitale markedet. Hvordan skal artister livnære seg, hvordan skal plateselskapene jobbe, hvordan skal man gjøre bransjen bærekraftig og ålreit. Spennende tid.

Les også intervju med Fay Wildhagen i D2

– Hvordan holder du deg oppdatert?

– Snakker, hører på store mengder musikk, leser og sjekker ut band på konserter og plater.

– Hvor mye tid bruker du på sosiale medier?

– Litt mer enn litt hver dag.

– På hvilke plattformer?

– Instagram, Facebook og Snapchat for det meste. Det er viktig i mitt yrke for å nettverke og å ha en mer personlig og god kommunikasjon med fans. Jeg liker også å holde meg oppdatert på hva venner driver med.

– Hva er ditt personlige mål?

– Å trives.

– Hva skal til for å bli god i din bransje?

– Tålmodighet, hardt arbeid og at du har «hjartet på rette staden».

– Hva kan ledere gjøre for å bringe frem nye talenter?

– Heie, inspirere, skape trygge rammer og tilrettelegge for utvikling.

– Hva gleder du deg mest til i sommer?

– Treffe mennesker, se nye steder, være middels varm i t-skjorte og selvfølgelig spille.

Les hele avisen

Eller les om superteam Aleksander og Thea i Try (26), kommentator Aksel Braanen Sterri (28), «Drittunge» (24) som gjør kometkarriere, Maria Navarro Skaranger (21) som har skrevet boken «Alle utlendinger har lukka gardiner», Sara Övinge (26) som er den yngste uteksaminerte fra diplomstudiet ved Musikkhøgskolen noensinne, gravejournalisten Anders Fjellberg (26), bloggeren Annette Haga (24), Christine Røde (24) som jobber i Facebook, regissør Henrik Martin Dahlsbakken (26) eller Mathias Fischer (22) som skriver kommentarer i BT.

Etterbørs Fay Wildhagen Musikk Unge talenter 30under30
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.