Onsdag presenterte administrerende direktør og grunnlegger Reed Hastings Netflix' kvartalsresultater.

Sammen med mye godt nytt for selskapet og investorene, kom beskjeden om at du som forbruker må forberede deg på å betale mer for å abonnere på tjenesten.

– Vi kommer ikke til å forhaste oss. I løpet av det neste tiåret tror jeg vi kommer til å få lagt til så mye innhold at vi vil ha et tilbud som er verdt mer – og priset deretter, sa Hastings.

Skrur opp prisen ti kroner

Men selv om Netflix-sjefen snakket i et tiårsperspektiv, kommer det allerede nå et prishopp for kunder i Norge.

  • Nye kunder vil måtte betale ti kroner mer i måneden. Det vil si 99 kroner i måneden for et standardabonnement og 129 kroner for et premium-abonnement, som lar deg bruke Netflix-kontoen på fire forskjellige skjermer på en gang.
  • Er du allerede kunde, garanterer Netflix at du vil beholde prisen du betaler nå i minst ett år til.
  • Basispakken, som hverken gir deg høyoppløselig innhold eller flere skjermer, beholder derimot prisen sin på 79 kroner i måneden.

Overfor nettstedet Tek.no bekrefter også Netflix' kommunikasjonsjef Joris Evers innholdet i eposten.

3.3 millioner nye abonnenter

28. august kommer den første spillefilmen som legger preimeren sin til Netflix. Oppfølgeren til Ang Lees oscarvinnende «Snikende tiger, skjult drag» (2000).
28. august kommer den første spillefilmen som legger preimeren sin til Netflix. Oppfølgeren til Ang Lees oscarvinnende «Snikende tiger, skjult drag» (2000). (Foto: The Weinstein Company)
Prishoppet skjer samtidig som Netflix kapret 3,3 millioner ny abonnenter fra april til og med juni i år.

Netflix har nå 65 millioner abonnenter på verdensbasis og omkring 680.000 i Norge.

Skal Netflix betale for norsk produksjon?

I Norge har det i vår pågått en diskusjon om strømmetjenester som Netflix bør være med og finansiere lokalt innhold.

I Europa forsøker man nå å sikre film- og tv-bransjens inntektsgrunnlag på et mylder av ulike måter i takt med at tilbudet globaliseres og hegemoniet flyttes fra kinoene.

MENINGSINNLEGG: Nei til straffavgift på bredbånd

Kulturministeren har satt sammen en gruppe bestående av film-, tv-, bredbånds- og strømmebransjen i et forsøk på å komme opp med gode løsninger.

Partene har ikke rukket å bli enige før sommeren og Netflix har så langt uteblitt fra samtalene.

LES OGSÅ: Top Gear kan komme på Netflix(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.