Dagens Næringslliv skriver onsdag at sjefredaktøren i Klassekampen, Bjørgulv Braanen, har lavest lønn av avisredaktørene - men gjør det bedre enn andre som tjener mye mer.

Les saken: Tjener minst, øker mest dnPlus (krever innlogging)

Med 545.000 kroner i årslønn, leverte  Braanen og Klassekampen et overskudd på 2,4 millioner kroner, samt opplagsøkning for 15. året på rad.

Til sammenligning tjente Vårt Lands redaktør Helge Simonnes to millioner kroner ifjor.

– Jeg kommenterer ikke mine betingelser, det er det styret som må gjøre. Men jeg har hatt en konsernsjefstilling i Mentor Medier i tillegg til å være redaktør i Vårt Land, sier Simonnes.

Til Klassekampens lønnspolitikk har han likevel en kommentar:

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi ser dette også i en del kristne organisasjoner, altså en tilnærmet likelønnspolitikk. Og det kan ofte gå bra, det, slik det for eksempel gjør for Norsk Luthersk Misjonssamband og Klassekampen, men jeg vil hevde at det er en ganske høy risiko ved å legge seg på en slik politikk.

– Hva består den høye risikoen i?

– I at når lederutfordringene er såpass krevende som de normalt er, innskrenker du rekrutteringsgrunnlaget betraktelig med en lønn som er nesten på samme nivå som de andre ansatte i organisasjonen.

Utgiften på 1,3 millioner kroner til Eirik Hoff Lysholms lønn fordeles mellom Dagsavisen og Programbladet, der han er redaktør og daglig leder, og Rogalands Avis, der han er daglig leder. Dette skjer «for å holde nede kostnader til administrasjon som dermed frigjør midler til journalistikk,» skriver han i en sms.

Les også: Vil ikke sammenlignes med medlemmene

Avisen Nationen økte opplaget med tusen aviser fra 2013 til 2014, men gikk fra et overskudd på 3,4 millioner kroner til et underskudd på seks millioner. Sjefredaktør Mads Yngve Storvik tjente 1,6 millioner, men det var også for jobben som konsernsjef i Tun Media.

– Vi har en nøkkel internt på hvor mye som belastes Nationen og hvor mye som kommer fra mediekonsernet Tun Media, slik at hvis jeg hadde vært ansvarlig redaktør bare for Nationen ville lønnen vært betydelig mye lavere, sier Storvik.

– Betyr det at du jobber tre ganger så mye som Bjørgulv Braanen?

– Hehe, nei, men nå har Klassekampen også en helt annen lønnspolitikk som de har hatt i mange år, sier Storvik.

Han oppgir at underskuddet i 2014 skyldtes omlegging av pensjonsordningen og kutt i pressestøtten, og at avisen i første halvår 2015 har et overskudd på to millioner kroner.

Les også på DN.no i dag:

Barns mobil- og nettbrettbruk: – Svært skadelig for skjelettet, men også hjernen

 

Boligprisfall i alle byer - bortsett fra én  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.