ALT Advokatfirma har på oppdrag fra Norsk Lokalradioforbund gått DAB-beslutningen fra regjeringen og kulturdepartementet nærmere etter i sømmene. I et brev til kulturminister Thorhild Widvey (H) varsler forbundet å ta saken videre til EFTAs overvåkingsorgan (ESA) – dersom departementet ikke har vurdert slukkingen opp mot EØS-reglene.

– Årsaken til at vi vurderer å ta saken inn for ESA er at en stenging av FM-båndet og tvungen overgang til DAB-teknologien innebærer et alvorlig inngrep i medlemmenes næringsfrihet og muligheten til å drive lokalradio videre. Det kan virke som Kulturdepartementet ikke har vurdert disse forholdene i tilstrekkelig grad, sier Svein Larsen, leder av Norsk Lokalradioforbund.

Norge skal som første land i verden legge ned FM til fordel for DAB. Det skal først skje nasjonalt og i de store byene i 2017 og deretter skal alle øvrige lokalradioer slukkes i 2022. Sverige har nylig lagt DAB-satsingen til side og har ingen planer om å stenge FM-nettet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Sverige dropper DAB-radio: For mange uklarheter og ulemper


Bilen koster over to millioner. Skal du ha radio som virker etter 2017 koster det 3270 kroner til