Årets TV-aksjon som går under tittelen «Vi skal vokte regnskogen» sendes førstkommende søndag på NRK1. Sendingen som varer i over åtte timer avbrytes kun av tre andre innslag på sendeskjemaet.

- Sendingen i år vil starte klokken 15:55 og avslutte cirka 00:15 og vil bare være avbrutt av Dagsrevyen (med Sportsrevyen), Downton Abbey og Kveldsnytt, skriver NRK i en pressemelding.

- Ikke bare beinharde nyheter

- Jeg tror det er pedagogisk riktig å gi både publikum og produksjonen noen pauser, da TV-aksjonen er en sending spekket med informasjon. Derfor er vi veldig glad for at en så fin serie som «Downton Abbey» skal vises, slik at ikke alle pausene er preget av beinharde nyheter, sier redaktør for TV-aksjonsendingen, Lars Kristiansen, til DN.

Les også: Røde Kors får TV-aksjonen 2016

Han forteller at han godt kan se for seg at seerne ikke blir fornøyde dersom NRK ikke sender serien.

- Et år hadde vi en pause med et hvalprogram. Det var kanskje ikke like fint, sier Kristiansen og legger til at NRK har hatt variende praksis for sendingen gjennom årene.

- Noen ganger har vi hatt mange avbrudd i TV-aksjonen, andre ganger har vi forsøkt å sende så mye vi kan i strekk. Som redaktør for sendingen synes jeg at det fungerer best med noen pauser, sier redaktøren.

Den britiske TV-serien har oppnådd en enorm popularitet verden over etter premieren i 2010. BBC-produksjonen er solgt til over 100 land og har 160 millioner seere. I Norge har seertallet ligget på mellom 600.000 og 700.000.

Les også:
Kjøper spansk, italiensk og fransk fotball

Kritisk til Unibet-reklame på NRK dnPlus

Spår løft i kunstmarkedet dnPlus

16-åring reklamerte for forbrukslån på bloggen dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.