Nyheten om at lynmeldingstjenesten Twitter vil kvitte seg med åtte prosent av sin globale stab kommer etter mange kvartaler med laber vekst.

Totalt skal 336 stillinger fjernes. Selskapet meldte at det hadde 4.100 ansatte ved utgangen av juni i år.

- Vi gjør dette med den største respekt for hver eneste person. Twitter vil strekke seg langt for å ta vare på hvert individ gjennom å tilby sjenerøse sluttpakker og hjelp til å finne en ny jobb, skriver Twitter-sjef Jack Dorsey i et brev CNBC gjengir.

Jack Dorsey er blant grunnleggerne av Twitter og ble svært nylig gjeninnsatt som konsernsjef i selskapet.

Han overtok etter Dick Costolo, som sendte Twitters aksjekurs rett opp da han meldte at han ville fratre fra og med 1. juli i sommer.

Saudi-prins er storeier

Nylig ble det kjent at prinsen Alwaleed bin Talal fra Saudi-Arabia kontrollerer fem prosent av aksjene i Twitter. FOTO:
Nylig ble det kjent at prinsen Alwaleed bin Talal fra Saudi-Arabia kontrollerer fem prosent av aksjene i Twitter. FOTO: (Foto: Ap)
For fem dager siden meldte Bloomberg News at den saudiarabiske prinsen Alwaleed bin Talal har kjøpt seg opp i Twitter.

Dermed ble han nest største aksjonær – sammen med investeringsselskapet Kingdom Holding, som han kontrollerer.

Turbulens

Prins Alweed var blant selskapets første større institusjonelle investorer og betalte over 300 millioner dollar for en nesten tre prosent eierpost for fire år siden.

Det har vært mye turbulens rundt Twitter og investorer har etterlyst en klar strategi som gjør at det kan konkurrere med Facebook.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Her er tallet som viser hvor Premier League-gale nordmenn er

Extra kjent med Bieber

Kjøper spansk, italiensk og fransk fotball  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: Vann i verdensrommet

Vann i verdensrommet
Astronaut Scott Kelly tilsetter farger, og etter hvert en brusetablett til en vanndråpe i verdensrommet. Eksperimentet ble gjort for å teste et helt nytt høyoppløsnings-kamera,
01:01
Publisert: