Til nå har det eksistert kun ett bekreftet bilde av legendariske Billy The Kid, inntil det dukket opp et nytt bilde av den lovløse mannen i en bruktsjappe i California.

Bildet ble kjøpt for 16 kroner og kan være verdt 40 millioner kroner.

Det var samleren Randy Guijarro fra Freemont i California som fant og kjøpte bildet for 2 dollar (16 kroner) i en bruktsjappe i Fresno i 2010. Bildet viser Billy The Kid som spiller krokket foran en bygning i New Mexico i 1878.

Les også: - Jeg vet fortsatt ikke hvordan jeg skal forklare mine foreldre hva de skal med Twitter

Skepsisen var stor blant ekspertene, siden det fra før fantes kun ett bekreftet bilde av Ville Vesten-legenden, men nå har man fått bekreftet at bildet som ble funnet i bruktsjappa, også er ekte. Dermed finnes det nå to bekreftede bilder av Billy The Kid, som egentlig het Henry McCarty.

– Et ekte foto av Billy The Kid er som den hellige gral, sier David McCarthy ved samlerhuset Kagin's i San Francisco.

Hans eksperter brukte ett år på å undersøke bildet. De dro til New Mexico og fant restene av bygningen som vises på bildet.

– Vi fant gammelt tømmer under bakken, sier McCarthy til The Guardian.

Han opplyser til Fox News at bildet er verdt opptil 40 millioner kroner.

Finneren av bildet blir æret med et to timer langt dokumentarprogram på National Geographic Channel, der seerne skal få være med på den lange ferden som viser hvordan han fant bildet og hvordan bildet til slutt ble bekreftet å være ekte.

Les også: Hillary suveren i tv-debatt

Asia i dag: Ny kinesisk gjeldsfest underveis

- I Norge vet man ingen ting om resten av verden

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik fungerer Apple Watch:

Slik fungerer Apple Watch
En kort gjennomgang av noen funksjoner.
02:57
Publisert: