TV3 og Viasat-eier MTG rapporterer om et underskudd på 415 millioner svenske kroner i tredje kvartal, mot 221 millioner kroner i overskudd samme periode året før.

Inntektene i perioden var på 3.819 millioner svenske kroner, en økning på 150 millioner fra tredje kvartal i 2014.

DN har tidligere skrevet at mediekonsernet planlegger betydelige nedskjæringer i virksomheten, og har varslet at 300 ansatte mister jobben i konsernet. Etter planen må også 30-50 ansatte gå i MTGs norske virksomhet.

– Endringene innebærer at vi får kommandoen hjem, og at vi skal styre skuta herfra som ett mediehus. Vi skal jobbe mer på tvers, og vi skal jobbe smartere for å kunne hente ut synergier. Når vi er ferdig omstilte innen 1. oktober skal vi ha en organisasjon med 200–220 ansatte, sa MTG-sjef i Norge, Trygve Rønningen til DN i august.

Bruker milliarder på Youtube-nettverk

Kostnadene på sparepakken løper seg på cirka 700 millioner svenske kroner, som slår direkte inn på utgiftssiden tredje kvartal.

60 prosent er knyttet til nedskjæringer og 40 prosent til nedskrivninger, ifølge tidligere børsmeldinger.

MTG rapporterer at virksomheten har brukt 1,2 milliarder på oppkjøp av tre store Youtube-nettverk, som DN tidligere har omtalt.

– Disse oppkjøpene gjør at våre merkevarer og produkter kan levere enda mer «premium»-innhold på enda flere skjermer og plattformer, skriver administrerende direktør i MTG, Jørgen Madsen Lindemann i meldingen.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: PrebzOgDennis ble Youtube-stjerner fra kjellerstuen:

PrebzOgDennis ble Youtube-stjerner fra kjellerstuen
De blir nedrent av fans og drar inn 100.000 kroner i måneden. Møt de nye norske Youtube-stjernene Dennis Vareide (24) og Preben Fjell (24).
03:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.