Onsdag denne uken kunngjorde Mark Zuckberberg (31) og kona Priscilla Chan (30) at de hadde fått en datter.

Like etter fødselen kunngjorde også ekteparet at gradvis skal gi bort 99 prosent av alle Facebook-aksjer de eier i løpet av sin livstid.

Per i dag er ekteparets Facebook-aksjer verdt rundt 45 milliarder dollar, tilsvarende rundt 402 milliarder kroner.

Nå bekrefter en talsperson fra Facebook til Buzzfeed at Chan Zuckerberg Initiative, som ble opprettet for å forvalte pengene til ekteparet, ikke er en veldedighetsorganisasjon, men et aksjeselskap.

Dermed kan Mark Zuckerberg og kona faktisk tjene penger på selskapet de opprettet etter datterens fødsel.

Kan investere bredere

I en uttalelse fra Facebook, som er sendt til Buzzfeed, understrekes det derimot at eventuelle overskudd fra selskapet skal gå direkte tilbake til Chan Zuckerberg Initiative.

Nettstedet Vox skriver at Zuckerberg kan investere bredere når han danner et aksjeselskap, og ikke setter pengene inn i en veldedighetsorganisasjon eller stiftelse.

- Et aksjeselskap kan for eksempel bruke penger på politiske annonser eller investere i en gründerbedrift som ønsker å sette fokus på ren energi. Det kan ikke en veldedighetsstiftelse, skriver Vox-journalist Matthew Yglesias.

Bloomberg poengterer også Zuckerbergs nye selskap slipper å gi bort fem prosent av firmaets verdi hvert år - slik det kreves gjennom en veldedighetstiftelse.

Gir du pengene gjennom et vanlig aksjeselskap har du større valgfrihet og kan bestemme tempoet på gavene selv, ifølge nettstedet.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Slik sikrer du deg på Facebook:

Slik sikrer du deg på Facebook
Se videoguide.
03:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.