Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Google Cardboard var først ut med VR-briller i papp. Foto: AFP
Google Cardboard var først ut med VR-briller i papp. Foto: AFP les mer

Virtual Reality

Snart kan du se tv med denne «pappdingsen»

Den svenske kanalen SVT skal sende virtual reality (VR) fra musikkprogram i 150 timer i strekk.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Virtuell virkelighet

Kunstig miljø skapt med programvare, som presenteres for brukeren på en slik måte at det ser ut og oppleves som et reelt miljø.


De fleste VR-opplevelsene omfatter syns- og lyd­inntrykk, og vises på skjerm eller gjennom et spesielt, stereoskopisk apparat.


Nye VR-headset sporer brukerens hode- og øyebevegelser. Enkelte kan kombineres med et eksternt kamera som sporer kroppens bevegelser, og reproduserer dem i den virtuelle verdenen. Ulike kontrollere lar brukeren interagere med de virtuelle miljøene, det vil si, gå, løpe, plukke opp ting, bøye seg, og så videre.


Et problem har lenge vært at brukere blir «bilsyke» av å oppholde seg i VR-miljøer, men distributører mener å ha fjernet problemet ved hjelp av programmering.

Vis mer
Det skriver nettsiden Dagens Media.

«Musikhjälpen» er første program ut, og seerne som følger sendingen i VR skal føle at de sitter sammen med programlederne som sitter i et glassbur på Stora torget i Linköping. Alt skal også sendes live.

– Det er en spennende satsing ettersom dette er en teknikk som er unik og ganske uprøvd fra før. Jeg tror det kommer til å bli veldig kult for TV-seerne å føle at de er en del av selve sendingen, sier utviklingsansvarlig for VR i SVTi, Thomas Strindberg, til Dagens Media.

Programmet skal sendes gjennom en egen app som seerne kan laste ned på forhånd.

LES OGSÅ: Virtuell virkelighet kommer til å forandre verden

Dermed kan billige VR-briller i papp brukes for å se videosendingen i 360 grader.

NRK tester teknologien

Teknologigiganten Google var først ute med løsningen Google Cardboard, men det finnes også en rekke andre varianter ute i markedet.

I likhet med SVT, så har også NRK eksperimentert med 360-video gjennom VR-teknologi.

Det skjedde under konsertsendingen P3 Gull i starten av desember, ifølge NRKbeta.

Selv om det ikke skjedde live, så kunne VR-seerne blant annet se et konsertopptak med bandet Karpe Diem fra publikums synsperspektiv.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Bordtennis, lavvo og strandstoler. Slik er Googles norske kontorer:

 

Etterbørs Virtual Reality
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.