De to som har klaget inn saken til PFU mener den fremstår som et kommersielt samarbeid mellom Det Nye, Caroline Berg Eriksen og hennes veskemerke Adax – og ikke en uavhengig redaksjonell reportasje.

Bloggeren Victoria Ibabao Edwards, som er en av de to klagerne, underbygger dette med at Det Nye - en uke etter at bladet ble publisert - inviterte til kundekveld i forbindelse med Berg Eriksens og Adax' veskelansering på magasinets Facebook-, Twitter- og Instagram-konti.

Portrettintervjuet med Berg Eriksen fikk mye blest i media ettersom toppbloggeren sto med rumpa bar på forsiden av magasinet.

KOMMENTAR:Våroffensiv mot bloggere

Ifølge PFUs egne saksdokumenter anfører klageren at «Det Nye ikke har vært åpne om bakenforliggende forhold som kan relevant for publikums oppfatning av det journalistiske innholdet».

Klageren etterlyser også tydeligere transparens innen mote- og kjendisjournalistikken, og mener bransjen er preget av et surr av vennetjenester og nettverksbygging.

Bloggeren Caroline Berg Eriksen stilte med rumpa bar på forsiden av Det Nye i september. Nå skal saken opp i PFU. Faksimile: Det Nye
Bloggeren Caroline Berg Eriksen stilte med rumpa bar på forsiden av Det Nye i september. Nå skal saken opp i PFU. Faksimile: Det Nye
- Tråkket ned i søla på denne måten

Det Nye avviser klagernes påstander om presseetiske overtramp, og skriver at det påklagede portrettintervjuet er basert på egne journalistiske vurderinger.

– Det vil være en absurd avgrensning av det etiske publiseringsvindu hvis et moteblad ikke kan omtale aktører i motebransjen som lanserer kolleksjoner, skriver Det Nye i tilsvaret til PFU.

LES OGSÅ:Costume avlyser bloggpris etter bildetyveri

Når det gjelder Det Nyes invitasjon til kundekveld, så forklarer magasinet dette med en svikt i deres interne rutiner.

– Dette beklager vi. Det skal ikke være tvil for leserne om Det Nyes fulle redaksjonelle frihet og integritet, og vi jobber med feilsøking i interne rutiner og å opprette nye vanntettesystemer. Skillet mellom redaksjonelt og kommersielt innhold skal være klart, vi forstår at det kan fremstå utydelig her, skriver Det Nye til PFU.

Det Nye mener også at klagerne ikke har maktet å dokumentere noen av de påståtte presseetiske-bruddene til PFU.

– De udokumenterbare påstandene gjennomsyrer for øvrig hele den omfattendeklagen og kommentarene til vårt tilsvar. (...) Det er trist å se at jobben vi er så stolte av blir forsøkt tråkket ned i søla på denne måten, skriver Det Nye.

Redaktør Karine Thyness i Det Nye skriver i en e-post til DN at hun ikke ønsker å kommentere denne saken utover tilsvaret som er levert til PFU.

Saken mot magasinet skal opp førstkommende torsdag, som er årets siste møte i PFU. 13 andre saker skal også til behandling.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Dette mener bloggerne om Fotballfrue-avsløringene:

Dette mener bloggerne om Fotballfrue-avsløringene
Det var delte meninger om Norges største blogger på Vixen Blog Awards onsdag kveld.
02:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.