Det var bloggeren Victoria Ibabao Edwards, og en annen klager, som tok magasinet til Pressens Faglige Utvalg for portrettintervjuet.

Caroline Berg Eriksen, også kjent som «Fotballfrue», stilte med rumpa bar på forsiden av Det Nye i portrettintervjuet. Faksimile: Det Nye
Caroline Berg Eriksen, også kjent som «Fotballfrue», stilte med rumpa bar på forsiden av Det Nye i portrettintervjuet. Faksimile: Det Nye
I dagens PFU-møte kom sekretariet frem til at magasinet hadde brutt god presseskikk.

- Det er åpenbart et samrøre av redaksjonell virksomhet og markedsvirksomhet. Det er kritikkverdig alene, sier Øyvind Brigg i PFU-møtet.

De to klagerne mente saken fremsto som et kommersielt samarbeid mellom Det Nye, Caroline Berg Eriksen og hennes veskemerke Adax - og ikke en uavhengig redaksjonell reportasje.

Klagerne underbygget dette med at Det Nye - en uke etter at bladet ble publisert - inviterte til kundekveld i forbindelse med Berg Eriksens og Adax' veskelansering på magasinets Facebook-, Twitter- og Instagram-konti.

- Uryddig fremstilling

PFU reagerte også på dette, og mente kommunikasjonen rundt denne på sosiale medier var hovedgrunnen til fellelsen. Intervjuet i seg selv var ryddig, mente flere av sekretariets medlemmer.

- Men alt rundt setter publiseringen i et brudd, sier Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund.

Hun fikk støtte av Eva Sannum under dagens PFU-møte.

- Dette er en åpenbar og uryddig fremstilling til leserne av Det Nye, sier hun.

Sjefredaktør Karine Thyness i Det Nye skriver i en e-post til DN at hun tar fellelsen til etterretning.

- Vi felles ikke for journalistikken, men for en tvil rundt Det Nyes rolle i Caroline Berg Eriksens event. Vårt intervju med Berg Eriksen er basert på journalistiske vurderinger. Det finnes ingen kommersielle bindinger mellom Det Nye, Berg Eriksen eller veskemerket Adax. Jeg synes fellelsen er svært streng, og tror den kan bli utfordret.Vi tar fellelsen til etterretning, og vil publisere en beklagelse snarest mulig, skriver Thyness.

Eriksen, også kjent som «Fotballfrue», sto med rumpa bar på forsiden av magasinet, noe som fikk mye omtale hos ulike nettaviser.

Det Nye avviste klagernes påstander om presseetiske overtramp, og skrev i et tilsvar til PFU at det påklagede portrettintervjuet var basert på egne journalistiske vurderinger.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Dette mener bloggerne om «Fotballfrue»-avsløringene:

Dette mener bloggerne om Fotballfrue-avsløringene
Det var delte meninger om Norges største blogger på Vixen Blog Awards onsdag kveld.
02:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.