Bare dager etter sin 69-årsdag er rockemusikeren Bowie død.

- David Bowie døde fredfullt idag omgitt av sin familie etter 18 måneders heltemodige kamp mot kreft, står det å lese på Bowies offisielle Facebook-side.

«Veldig lei meg og trist å fortelle at det er sant. Jeg kommer til å være offline for en stund. Kjærlighet til alle», skriver musikklegendens sønn Duncan Jones på Twitter.

I flere år har det versert rykter om Bowies helse, blant annet ettersom han har vært lite i rampelyset de siste årene, ifølge BBC. Hans siste liveopptreden var på en veldedighetskonsert i New York i 2006.

Storbritannias statsminister David Cameron betegner dødsfallet som et stort tap.

– Jeg vokste opp med å lytte og se popgeniet David Bowie. Han var en mester i nyskapning og fornyelse, skriver han på Twitter.

Den skotske førsteministeren Nicola Sturgeon omtaler også dødsfallet på Twitter og forteller at hennes favorittlåt er «Space Oddity».

– Den fikk meg alltid til å gråte da jeg var liten. Den har mye av den samme effekten i dag, skriver hun.

Viscontis avskjed

Musikkprodusent Tony Visconti, som samarbeidet med Bowie gjennom hele hans karriere, kommenterer Bowies bortgang på sin egen Facebook-side:

- Han gjorde alltid det han ville. Og han ville gjøre det på sin måte og på best mulig måte. Hans død var ikke annerledes enn hans liv - et kunstverk. Han laget Blackstar for oss, hans avskjedsgave. Jeg visste i et år at dette var sånn et ville være. Jeg var imidlertid ikke forberedt på det. Han var en ekstraordinær mann, full av kjærlighet og liv. Han vil alltid være med oss. Nå er det riktig å gråte, skriver Visconti.

Inspirasjon

Også kjendiser hyller Bowies artistkarriere på Twitter.

– David Bowie var en av mine viktigste inspirasjoner, så fryktløs, så kreativ, han ga oss magi, skriver Kanye West på Twitter.

David Bowie ble født 8. januar 1947 i London. Han fikk sitt gjennombrudd i 1972 med albumet «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars». Bowie er også kjent for låtene «Space Oddity» fra 1969 og «Let's Dance» fra 1983. Han har også medvirket i en rekke filmer. (©NTB)

DN anmeldte nylig Bowies siste album, Blackstar:

Fornyelsens stjerne magasinetPlus (DN+)

 

Les også:

Stordalen vil ha likhet på markedet

Volkswagen-sjefen ba USA om unnskyldning

Asia i dag: Kina beskyldes for kidnappinger i Hong Kong

 

Se også på DNtv: Dette kan bli verdens første passasjer-drone

Dette kan bli verdens første passasjer-drone
Utviklerne som presenterte den under teknologimessen CES forsikrer om at de vil overvåke alle flyvninger fra et kontrollsenter som kan overta flyvningen ved behov.
00:59
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.