Netflix bedyrer at endringen ikke er noe som selskapet selv har ønsket å gjøre på eget initiativ, og lar det skinne gjennom at det er rettighetshaverne bak filmene og TV-seriene som står bak:

– Hvis alt innholdet vi tilbyr var tilgjengelig globalt, ville det ikke ha vært noen grunn til at våre abonnenter bruker proxyservere eller antiblokkeringsmekanismer, sier Netflix visepresident for innholdstjenester, David Fullagar.

I Norge er det mange Netflix-kunder som bruker VPN-løsninger eller DNS-tjenester for å lure Netflix til å tro at man er i USA, slik at man får tilgang på innhold som er ment kun for det amerikanske markedet. I løpet av de kommende ukene skal Netflix innføre sperrer for slike tjenester.

– Til sjuende og sist er vårt mål å tilby en tjeneste som er stort sett lik over alt i hele verden. Men bruk av VPN-løsninger og DNS-tjenester for å lure systemene er brudd på Netflix' brukeravtale, fordi det foreligger lisensrestriksjoner på TV-serier og filmer, uttaler en talsperson for Netflix.

Analytiker Brian Blau i analyse- og rådgivningsselskapet Gartner påpeker at Netflix er pålagt å følge opp lisensregelverket som innholdsprodusentene har inngått, og tilby innhold kun i de geografiske regionene som produsentene gir tillatelse til.

Les også:

Statoil kjøper storpost i Lundin

- Det er veldig mye reaksjon på veldig lite nyheter

VG kvitter seg med firmabiler  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Dette må du tenke på under oppvarmingen

Ikke slurv med oppvarmingen
Kristoffer T Cumming snakker om oppvarming, Anne Lene Nordengen jogger. Til DNaktiv sak.
00:49
Publisert: