Den britiske stjernefotografen Terry O´Neill (77) åpner utstilling på Galleri Fineart på Tjuvholmen torsdag.

Før åpning har galleriet solgt bilder av fotografen for nærmere 1,5 millioner kroner - noe som er unikt for en fotokunstner i norsk sammenheng. 

- Det er særlig stor interesse for bildene av David Bowie.

- Dessverre kan man si at bildene av musikeren ble aktualisert mer enn vi som er glad i musikken hans skulle ønske, sier daglig leder Rolf Stavnem ved Fineart.

Pop-ikonet David Bowie døde søndag 10. januar etter 18 måneders kamp mot kreft.

«David Bowie, Dianmond Dogs» er tilsalgs hos Fineart for 40.000 kroner. Foto: Terry O´Neill
«David Bowie, Dianmond Dogs» er tilsalgs hos Fineart for 40.000 kroner. Foto: Terry O´Neill (Foto: Terry O'Neill / Iconic Images)

Totalt er det solgt seks bilder av Bowie, og prisene varierer fra 25.000-85.000 kroner per bilde, avhengig av størrelse og motiv.

Gift med Faye Dunaway

Filmstjernen Faye Dunaway ved bassengkanten til Beverly Hills Hotel dagen etter at hun vant Oscar for sin rolle i filmen «Network» i 1977. Bildet er til salgs for 175.000 kroner.
Filmstjernen Faye Dunaway ved bassengkanten til Beverly Hills Hotel dagen etter at hun vant Oscar for sin rolle i filmen «Network» i 1977. Bildet er til salgs for 175.000 kroner. (Foto: Terry O´Neill)

Fotograf Terry O´Neill har gjennom en lang karriere som fotograf og kunstner tatt en rekke klassiske bilder av en rekke Hollywood-kjendiser.

Han var gift med filmstjernen Faye Dunaway på midten av 1980-tallet.

Bildet av «Birgitte Bardot with sigar» har en prislapp på 400.000 kroner, og er det dyreste bildet på utstillingen. Det er blant bildene som er solgt før åpning.

Totalt 85 ulike bilder er med på utstillingen. Galleri Fineart inngikk ifjor en eksklusiv avtale med fotografen, om å representere ham i Norge.

- Vi opplever en veldig stor interesse for bildene til O´Neill, nesten som på Pushwagner-nivå, sier Stavnem.

Økende interesse for foto

Tradisjonelt har markedet for fotokunst i Norge vært tregere enn i utlandet.

- Vi merker en økende interesse for foto i Norge. Nå er det mulig å selge fotokunst for 200.000 - 400.000 kroner, som jo er på nivå med malerier av anerkjente kunstnere,  sier Stavnem.

- Vi opplever også at den generasjonen som kommer nå er opptatt av papirkunst, som foto, og grafiske arbeider, påpeker Stavnem.

Fotograf Terry O´Neill kommer til Norge for å overvære åpningen, og han skal holde to foredrag torsdag og fredag i Oslo om bildene og kunsten sin.

Les også: En trollmann – en sann stjerne dnPlus

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.