DN oppdaterer saken

Budstikkas ansatte ble informert om situasjonen på et allmøte onsdag formiddag.

Det melder Budstikka selv. 

Kuttbeskjeden kommer samme dag som en rekke norske medieledere er i London for å ha møte med Facebook lanserer ny tjeneste for norske aviser .

Dette er tredje runde med nedbemanning i avishuset siden 2012, skriver Budstikka.

Den gang hadde avishuset 109 ansatte. Med kommende runde med nedbemanning vil antall årsverk være redusert til 54.

- Dette er en konsekvens av betydelig fall i reklameinntektene på papir og at økte inntekter fra digitale produkter ikke har vokst i takt med fallet, sier administrerende direktør Terje Tandberg til egen nettavis.

Mange mediehus kutter

Beskjeden om kutt i Asker og Bærums dominerende lokalavis, kommer ikke lenge etter tilsvarende beskjeder i en rekke andre norske mediehus:

– Vi skal kutte masse fremover. Du verden vi skal kutte! , sa Amedias konsernsjef Are Stokstad på et debattmøte nylig, og pådro seg - Noen er bare oppgitt, andre er fly forbanna

I VG vil ledelsen kvitte seg med både VG legger ned lokalkontorene med ni ansatte og VG kvitter seg med firmabiler , og VG-sjef Torry Pedersen sa at Sier rørleggere kan ta bilder for VG . Tilsammen skal VG og VGTV må kutte 40 ansatte .

Også Schibsteds øvrige mediehus slikter, blant annet med at abonnentene blir Eldrebølgen slår inn over Schibsted dnPlus Bergens Tidende sliter med for høye kostnader og nytilsatt BT-redaktør Øyulf Hjertenes må kutte Lederflukt i BT dnPlus og Bergens Tidende halverer avdeling .

Halveres på fem år

Tom Magne Armann leder redaksjonsklubben i Budstikka. Han sier det er forståelse for at det må treffes tiltak, men er ikke sikker på om det er nødvendig med en så dramatisk nedbemanning som den ledelsen presenterte onsdag.

– Budstikka vil med dette forslaget til reduksjon halvere antall årsverk i løpet av fem år. Dette er dramatisk. Vi vil nå nøye gjennomgå regnskapene for å se om det er grunnlag for en så kraftig nedbemanning som ledelsen legger opp til, sier Armann til Budstikka.

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

Les også:

Plomberer TV-en for å slippe lisensen  

- Minstemål at Google, Facebook og andre betaler skatt på samme måte som oss  

Også dab-radioer er utdaterte dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.