Dataspillselskapet Funcom har tidligere kommunisert at det vil gjennomføre en emisjon for å reise penger til blant annet utvikling og markedsføring av selskapets nye spill «Conan Exiles». Nå tar selskapet opp et kortsiktig lån for å få endene til å møtes.

– Som tidligere meldt, har vi sagt at vi trenger å reise ny kapital, mellom fem og ti millioner dollar, for å utføre planene selskapet har lagt og blant annet ferdigstille «Conan Exiles». Vi holder alle muligheter åpne, også for en emisjon. Men når man skal gjøre en emisjon, eller en annen form kapitalinnhenting, er det en prosess som tar tid. Så for å gi oss mer rom i den prosessen har vår største kreditor gitt oss et bridge-lån, sier styreformann Ole Schreiner i Funcom.

Låner 4,1 mill.

I en melding til markedet i forbindelse med fremleggelse av resultatet for fjerde kvartal 29. januar, forklarte Funcom at det minimum trenger fem millioner dollar, 41 millioner kroner, for å bringe «Conan Exiles» frem til tidliglanseringsfasen og ha midler til markedsføring.

Målet er å hente inn ti millioner dollar, 82 millioner kroner, som vil gi tilstrekkelig midler til å utvikle tre planlagte spill i 2016 og 2017, samt markedsføring.

– Hvor langt er dere kommet i prosessen med å hente inn frisk kapital?

– Det kan jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt, sier Schreiner.

I forbindelse med emisjonen utarbeides det et detaljert prospekt.

I en børsmelding onsdag skriver selskapet at som følge av dette arbeidet og for å skaffe selskapet større fleksibilitet, har Funcom inngått en kortsiktig låneavtale med hovedeieren KGJ Investments, som er kontrollert av Hans Petter Jebsen.

Lånet er på 500.000 dollar, eller 4,1 millioner kroner. Lånet skal ifølge meldingen støtte driften av virksomheten i perioden frem til selskapet tilføres frisk kapital gjennom den planlagte emisjonen. Lånet skal tilbakebetales så snart Funcom har reist ny kapital.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.