Tor Jacobsen, kommersiell direktør og leder av den nye fellesenheten Schibsted Norge Abonnementsmediehus, innrømmer at ikke mange nok ansatte har søkt om sluttpakke.

– Vi har kommet et godt stykke på vei med frivillige løsninger. Men vi er ikke helt i mål med antallet. Det er noe vi skal drøfte med klubbene i dag. Kommer vi ikke i mål, så må vi gå til oppsigelser. Men vi håper å unngå det, sier han til DN torsdag morgen.

LES OGSÅ: Schibsted-topp tjente 9,1 millioner kroner

Han ønsker ikke å si hvor mange de mangler. Men sier det ikke er snakk om «mer enn halvparten».

Klubbleder Hege Solbakken Sæbø i Parat Media håper i likhet med Jacobsen å unngå oppsigelser.

– Vi har noen forslag til løsninger. Men vi får se hvordan ledelsen imøtekommer det. Jeg er på vei til drøftelsesmøter nå, så det er ikke så mye mer jeg kan si, sier hun til DN.

Fra papir til digitalt

Det var for to uker siden det ble kjent at 55 ansatte i den nye kommersielle enheten til de fire abonnementsavisene, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen måtte reduseres. Det tilsvarer omtrent én av fem ansatte.

45 personer må bort fra annonse, mens ti er fra brukermarked.

Fristen for å søke sluttpakker ble satt til to uker – en frist som gikk ut i går kveld.

Det var i desember ifjor at det ble kjent at Schibsted skulle slå sammen administrasjonene og kommersielle avdelinger i de fire abonnementsavisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. De fire avisene omsetter for rundt 1,4 milliarder kroner tilsammen i annonsemarkedet, men har møtt motstand fra programmatiske tjenester og overgangen fra papir til digitalt.

 

Se video:

Nordlys sett fra verdensrommet
Det ser allerede vakkert ut fra bakkenivå, men nordlyset er også et spektakulært skue når det filmes fra verdensrommet. Det er NASA som har lagt ut video av fenomenet i sammenheng med at de lanserer en ny tv-kanal som skal vise ekstra skarpe bilder.
00:42
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.