Spotifys økte sine inntekter med imponerende 80 prosent i 2015. Selskapets omsetning nærmer seg nå to milliarder euro (1,95), over 18 milliarder kroner etter dagens kurs.

«På mange måter vårt beste år noensinne», skriver selskapet i årsrapporten som ble gjort offentlig i Luxembourg igår.

Tallene ble først rapport av Wall Street Journal.

Milliardunderskudd

Men utgiftene vokser enn så lenge enda raskere enn inntektene i Spotify.

Underskuddet i selskapet steg fra 162 millioner til 173 millioner euro, over 1,6 milliarder kroner.

Til Financial Times uttaler analytiker Mark Mulligan i Midia Research at selv om topplinjen vokser for Spotify «forblir det et fundementalt faktum at selskapet ikke er lønnsomt og at det er vanskelig å se hvordan det skal klare å bli lønnsomt».

Les også: Spotify må på børs

Les også: Spotify truer med å flytte fra Sverige

Ingen tjener penger

Spotify er markedslende med 30 millioner betalende brukere og et ukjent antall millioner gratisbrukere.

Tjenesten har det siste året møtt sterkere konkurranse, hvor strømmetjenester som Apple Music og Tidal har brukt eksklusive lanseringer som en del av sin strategi.

Situasjonen er likevel den samme også for dem: Foreløpig tjener knapt noen av tjenestene penger i det unge strømmemarkedet.

Omtrent 90 prosent av inntektene til Spotify kommer fra betalende abonnenter, mens de resterende ti prosentene er reklameinntekter fra gratisnivået av Spotify.

 &lt;/p&gt;&lt;p &gt;&lt;strong&gt;Les også: &lt;a href="http://www.dn.no/etterBors/2016/03/30/2144/Musikk/jay-z-forbereder-gigantsksml-mot-nordmenn"&gt;Jay Z forbereder gigantsøksmål mot nordmenn&lt;/a&gt;&lt;/strong&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt;&lt;strong&gt;Bakgrunn: &lt;a href="http://www.dn.no/etterBors/2016/04/04/1243/Tidal/dette-er-striden-om-tidal"&gt;Dette er striden om Tidal&lt;/a&gt;&lt;/strong&gt;&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.