Telenors målinger viste at strømming på mobil økte med 28 prosent i periodene under kampene mellom Frankrike og Romania og England og Russland i helgen, sammenlignet med hva den var på en «vanlig» dag – dagen før mesterskapet begynte.

Ifølge kommunikasjonssjef i Telenor, Kristine Meek, ligger starten av mesterskapet drøyt 100 prosent bedre enn ved de innledende kampene under fotball-VM i 2014.

Telenors oversikt over mobilstrømming koblet mot store hendelser. På mobil? Trykk på forstørrikonet for større bilde.
Telenors oversikt over mobilstrømming koblet mot store hendelser. På mobil? Trykk på forstørrikonet for større bilde. (Foto: Grafikk: Telenor)

Les også: Fotballfest tok av fra start dnPlus

Likevel når ikke starten på fotball-EM helt opp sammenlignet med andre store hendelser det siste halvannet året. Fredag 3. juni var det både Idol-finale og Skam-finale på samme fredag - noe som førte til en sterk vekst i den mobile strømmetrafikken.

Meek forteller at man under fotball-VM i 2014 tydelig så at strømmingen økte jo lenger ut i mesterskapet man kom - og tror det samme kan skje i år.

- Trenden fra den gang tilser at vi skal få vesentlig økning i trafikken utover i mesterskapet. Her er det flere ting som påvirker, selvsagt at det blir mer spennende når vi nærmer oss finaler, vi kommer lenger ut i ferietiden der folk er på farten og ønsker å få med seg høydepunktene, og at det er bygget et 4G-nett med god dekning. Snart har alle også en 4G-telefon, forklarer Meek.

Helt på topp ligger fremdeles Ski-VM i Falun i 2015 - som ligger over 30 prosent over målingene man så langt har gjort i Fotball-EM.

Les magasinet-saken: - Fransk fotball eksisterer ikke

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.