The Pokémon Company, Nintendo og Niantic lanserte denne uken Pokémon Go i USA, Australia og New Zealand.

Mobilspillet lar deg fange søte lommemonstre på både Android og iPhone, og har blitt enormt populært.

Nettstedet Gamereactor skriver at mobilspillet vil lanseres i Norge i løpet av kort tid.

Spillet kombinerer kart, mobildata og 3D-grafikk, sånn at det ser ut som om lommemonstrene er i områdene der du er. Spillere har allerede meldt om flere typer skader fordi de har hatt øynene limt til skjermen i jakten på digitale monstre.

Ankelskader, ulykker i svingdører og kollisjoner med trær har vært av de hittil mest smertefulle resultatene.

Midt i trafikken

Mike Schultz, en 21 år gammel student på Long Island i delstaten New York, ramlet av skateboardet og skadet hånden da han var på Pokémon-jakt. Han sier selv at han hadde for lav fart.

– Jeg ville ha muligheten til å stoppe raskt om det skulle være noen Pokémons å fange i nærheten, sier han.

Spillerne skal gå til flere landemerker, såkalte «Pokestops», for å samle digitalt utstyr eller fordi de er treningsplasser for Pokémon. Spillet har også ført til farlige situasjoner, som når noen figurer dukker opp på panseret på biler eller i veikryss.

Utviklerne har imidlertid lagt inn én viktig sikkerhetsanordning: du kan ikke spille mens du kjører. Spillet krever at du holder en fart på under 30 kilometer i timen.

Ber folk ligge unna

Spillet har også sine åpenbare fordeler. Spillerne er i mer aktivitet enn vanlig, og de kan samtidig lære om de historiske landemerkene som er med i spillet som Pokestops. Spillet har digitale skilt med informasjon om de ulike stedene – i den virkelige verden. I tillegg møtes spillerne ansikt til ansikt, til tross for at de ankommer skoler, parker og museum med nesa ned i skjermen.

Politiet i Darwin i Australia synes det har blitt litt for sosialt på stasjonen etter at spillet kom ut. De har sett seg nødt til å be folk slutte å gå inn på stasjonen, som er et av landemerkene i spillet.

– Du er ikke nødt til å faktisk gå inn, skriver politiet på sin Facebook-side.
 

Les også: Satser stort mot spillselskaper dnPlus

Bruker sommeren på Youtube-skole dnPlus

Slik vil Facebook vinne videokampen mot Snapchat og Youtube

 

Se DNtv:

På sommerskole med Youtube-heltene
På Løren i Oslo har 110 elever i alderen 10-14 år denne uken sine egne idoler som lærere. Nå skal de lære å bli gode youtubere av dem som har det som yrke.
03:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.