Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Denne lille isbutikken i Anacosta, Washintgon ble reddet fra konkurs av Pokemon-spillere. Foto: Mad Hatter's Ice Cream
Denne lille isbutikken i Anacosta, Washintgon ble reddet fra konkurs av Pokemon-spillere. Foto: Mad Hatter's Ice Cream les mer

Pokemon Go

Pokemon Go redder lokale bedrifter

Sommerens mobilfenomen har positive ringvirkninger for næringslivet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mad Hatter's Ice Cream i Anacortes i delstaten Washington ble stengt i juni fordi eieren slet med sykdom og at forretningen slet økonomisk. Det så ikke bra ut for den lille forretningen, helt til Pokemon Go ble lansert.

Eier Gary Dear åpnet butikken på nytt når Pokemon-spillere begynte å samles utenfor butikken hans. Nå har han utvidet åpningstidene og ansatt flere folk for å ta unna salget spillerne genererer, skriver den lokale tv-stasjonen King5.

Dear sier han selger to og tre ganger mer enn vanlig per dag på grunn av Pokemonspillerne utenfor butikken.

Iskrembutikken ligger rett ved et såkalt Pokestop, et samlingspunkt hvor spillere kan finne ressurser til spillet. I tillegg legges det jevnlig ut «agn»

som gjør at det dukker opp ekstra mange Pokemon å fange på stedet. Å fange Pokemon er foreløpig hovedfunksjonen i spillet som er det raskest voksende mobilspillet noensinne.

Handler på Pokemon-jakt

Markedsbyrået Slant Marketing har i en spørreundersøkelse avdekt at 82 prosent av de som er ute og spiller Pokemon besøker lokale bedrifter der de er ute og leter etter virtuelle skapninger.

I Japan har McDonals's inngått en avtale med Pokemon Go-utvikleren Niantic om å opprette Pokestops i McDonald's-restauranter. Det har ifølge Business Insider ført til en vekst i salget for restaurantene på hele 27 prosent.

Les også:
Spetalen-aksje opp over 110 prosent
Så lett mener hun det er å jobbe 130 timer i uken
Feilsendt e-post sendte oljeprisen opp

Anbefalt fra DNtv:


Podcast: Er Pokémon Go vår tids Tamagotchi? TV 2s høye spill. Og er bunnen nådd for norsk økonomi?

 

Etterbørs Niantic McDonald's Pokemon Go
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.