PFU behandlet tirsdag flere klager på to artikler av denne typen, fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter og fra NMBU – Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. I sistnevnte konkluderte en ernæringsprofessor med at rødt kjøtt og melk er sunt.

Et enstemmig utvalg slår fast at forskningsnettstedet ikke har merket artiklene godt nok, skriver Medier24.

Det felles for brudd på Vær varsom-plakatens punkt 2.6 om å ikke svekke det klare skillet mellom journalistikk og reklame. Forskning.no har bemerket at artiklene er i en «tredje kategori», som verken er redaksjonelt innhold eller reklame, men PFU mener dette ikke holder.

– Etter utvalgets mening er artiklenes presentasjon og merking («Fra forskningsmiljøene. En artikkel fra…»,"I samarbeid med») egnet til å forvirre og villede. Slik utvalget ser det, skapes det et inntrykk av at artiklene er redaksjonelt stoff. Utvalget mener derfor at det redaksjonelle og kommersielle innholdet i dette tilfellet ikke skiller seg nok fra hverandre, og at dette svekker det klare skillet mellom journalistikk og reklame, skriver PFU i uttalelsen.

NTB er innklaget for PFU for å ha sitert artikkelen om kjøtt og melk, men denne saken er ikke behandlet ennå.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert: