Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Styret avgjorde kanalens skjebne på telefon

TV 2-sjef Olav T. Sandnes skal informere de ansatte om kuttene i kanalen på et allmøte torsdag formiddag. Foto: Eivind Senneset
TV 2-sjef Olav T. Sandnes skal informere de ansatte om kuttene i kanalen på et allmøte torsdag formiddag. Foto: Eivind Senneset les mer

TV2

177 må gå i TV 2

Styret i TV 2 har vedtatt hvordan den nye organisasjonen i tv-kanalen skal se ut i fremtiden: 177 fast ansatte må forlate kanalen og det skal satses videre på strømmetjenester.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

TV 2

  • TV 2 er et tv-konsern med cirka 850 ansatte, eid av danske Egmont.
  • I 2015 var omsetningen nær 3,9 milliarder kroner og driftsresultatet 328 millioner kroner.
  • TV 2 midlertidige avtale med staten løper ut 2016.
  • Nylig ble det klart at ingen hadde søkt en ny midlertidig tv-avtale uten motytelser for perioden 2017–2019.
  • Regjeringen skal i høst komme med forslag til hvordan staten kan kompensere for merkostnader knyttet til nyhetsproduksjon og andre allmennkringkastingsoppgaver.
Vis mer
Saken oppdateres!

I en pressemelding fra TV 2 kommer det frem at de har en overtallighet på 113 årsverk, etter at 64 medarbeidere allerede har valgt å benytte seg av det åpne sluttpakketilbudet.

– Vårt mål er å oppnå flest mulig frivillige løsninger. Nå skal vi sammen med tillitsvalgte drøfte den videre prosessen, sier Olav T. Sandnes i meldingen.

I tillegg får DN bekreftet at 17 midlertidige stillinger skal bort.

LES OGSÅ: Varsler «voldsom kamp» om tv-seerne

Han sier kanalen i for stor grad er avhengig av inntekter fra lineær-tv.

– Over tid har vi prioritert for stor del av ressursene våre mot lineær-tv, som ikke lenger reflekterer markedet eller tv-seingen. Derfor har vi i dag presentert hva TV 2 skal leve av i 2020, deriblant en storsatsing på TV 2 Sumo. Det betyr at vi vil rette langt større ressurser dit, sier Olav T. Sandnes.

Nyhetsavdelingen er blant annet informert om at det nå er 23 overtallige i avdelingen.

LES OGSÅ: Karianne Solbrække blir nyhetsredaktør i TV 2

I styret i TV 2 sitter blant annet Hans Jacob Carstensen (representerer Egmont), Espen Asheim (representerer Egmont), Rikke Crosby (representerer Egmont), Zynk-sjef Claus Sonberg, Åse Linda Tynning (ansattes representant), Henrikke Helland (ansattes representant) og Terje Amundsen (ansattes represntant).

I en telefonkonferanse mellom styremedlemmene torsdag morgen vedtok de TV 2s skjebne.

DN har vært i kontakt med flere, men ingen ønsket å kommentere detaljene og den nye organisasjonen i prosjektet «TV 2 i 2020».

Kanalen skal spare 350 millioner kroner de neste fire årene, og har de siste månedene nedbemannet en rekke ansatte.

LES OGSÅ: Slutt på dyre reiser og restaurantbesøk

I forrige uke ble det kjent at over 60 personer har tatt sluttpakke, blant annet profiler som Nils Gunnar Lie, Mah Rukh-Ali og Jan Ove Ekeberg.

Flere sjefer har også forlatt kanalen det siste året:

De ansatte fikk beskjeden klokken 11.30 torsdag under et allmøte, mens pressen og resten av offentligheten får høre om kuttene under en pressekonferanse med TV 2-sjef, Olav T. Sandnes, klokken to.

Bergens Tidende skriver idag at avisen erfarer at en av endringene at nettdesken i TV 2 blir flyttet fra Bergen til Oslo.

DN har tidligere skrevet at TV 2 opplevde en skikkelig smell i reklamemarkedet under OL. I en intern e-post skrev TV 2s sports- og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther at han var veldig skuffet over reklameinntektene i OL-måneden august.

– Dessverre er det slik at reklamemarkedet ikke har våknet helt etter sommerferien og vi må være ærlige og si at vi er veldig skuffet over inntektene hittil i august. La oss håpe at den tredje målsetningen om tidenes start på den viktige høstsesongen reparer noe av dette, skrev han i eposten til de ansatte.

 

Se video:

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Etterbørs TV2
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer