Den langvarige juridiske kampen mellom Apple og Samsung har nådd amerikansk høyesterett. Apple mener Samsung har plagiert deres smarttelefonfunksjoner.

Høyesterett skal vurdere de to partenes argumentasjon om hvilken økonomisk skade Apple har lidd, etter at Samsung angivelig brøt patentloven gjennom å produsere smarttelefoner som lignet på Apples helt tilbake i 2011. Rettssaken starter tirsdag, og ventes å pågå i flere måneder.

En amerikansk ankedomstol har tidligere opprettholdt en dom om at Samsung må betale Apple 548 millioner dollar (4,6 milliarder kroner) i erstatning for å ha kopiert blant annet iPhonens frontdesign og berøringsskjerm-funksjon. Disse hadde Apple beskyttet med amerikanske designpatenter.

Samsung har anket dette erstatningskravet, og har et annet syn på hvordan det økonomiske skadeomfanget skal kalkuleres.

De mener de kun skal tilbakebetale deler av overskuddet sitt, knyttet til de spesifikke designfunksjonene de er dømt for å plagiere, mens Apple mener de har krav på alt Samsung har tjent på smarttelefonene sine.

Amerikansk høyesterett har ikke håndtert en sak om designpatenter på over ti år, og teknologibransjen vil følge nøye med på hvordan de vektlegger intellektuell eiendomsrett mot teknologisk innovasjon. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
 

Ikke noe håndtrykk - mange beskyldninger
Slik var den andre presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump
02:50
Publisert: