Modern Times Group (MTG) eier i Norge tv-kanaler som TV 3, Viasat-kanalene og TV 6. I tillegg eier MTG Norges største kommersielle radiokanal, P4.

Konsernet, som har hovedsete i Stockholm, offentliggjorde i morges resultatene for 3. kvartal i en melding.

MTG omsatte for 4,126 milliarder svenske kroner i tredje kvartal, som er opp syv prosent fra samme kvartal året før. Ifølge konsernet er dette rekordomsetning for tredje kvartal.

Det ga et driftsresultat på 162 millioner svenske kroner.

Les også: Full tv-krangel om Bergen

- Underveis

- Vi er underveis med vår strategiske endring, og leder feltet i å kapitalisere på endringer i forbrukervaner. Vi investerer i produkter og business som vil drive vår fremtidige vekst og overskudd, sier konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann i meldingen.

MTG har investert tungt i «nye» medier. Konsernet eier Youtube-nettverket Splay, og har gått tungt inn i e-sportbransjen.

Les også: Økte inntekter for TV-kanalene

Høyeste siden 2010

I meldingen skriver MTG at omsetningen i Norden økte med 11 prosent, noe som er høyeste vekstrate siden fjerde kvartal i 2010.

TV3 i Norge har i høst lansert en rekke nye tv-serier - som advokatdramaet «Aber Bergen» og «Den jævla naboen».

I tillegg kom kanalen nylig tett oppunder sin egen seerrekord i begynnelsen av oktober, da bokseoppgjøret mellom Cecilia Brækhus og franske Anne Sophie Mathis ble sendt i beste sendetid lørdag kveld. I snitt så 360.000 nordmenn hele tv-sendingen, mens 990.000 så på TV3 da Cecilia Brækhus gikk seirende ut av etter bare noen få minutter i ringen.

Les også: De har vært erkekonkurrenter i en årrekke - nå skal de jobbe sammen

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Trump: - Jeg vil holde dere på pinebenken
Trump ville ikke love å anerkjenne valgresultatet. - Det får vi se på når tiden kommer, sa Trump i den tredje og siste presidentduellen med demokratenes Hillary Clinton.
00:52
Publisert:

 
Se og hør replikkene: Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten
Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten med Hillary Clinton.
00:37
Publisert: