Aas er sammen med tre andre tidligere nøkkelpersoner i Funcom tiltalt for innsidehandel i Funcom-aksjen i 2012. Aas er også tiltalt for markedsmanipulasjon.

Fredag ville aktor ha svar på hvorfor Aas den 12. juli solgte 50.000 Funcom-aksjer. Aas hadde gått av som administrerende direktør i spillselskapet rundt to uker tidligere.

Aas har fortalt retten at han hadde vurdert det slik at han ikke satt på innsideinformasjon da aksjene ble solgt. Spillet The Secret World, som ikke fikk den mottagelsen i markedet som Funcom hadde håpet, ble lansert 3. juli 2012.

- De siste tallene jeg fikk var fra 29. juni. På det tidspunkt var det ikke vurdert av selskapet eller meg at det forelå innsideinformasjon. Jeg avklarte det også med Bjørn Toften og Ole Schreiner at de ikke var kjent med at jeg hadde innsideinformasjon, sa Aas. Toften, som var Funcoms daværende finansdirektør, sitter på tiltalebenken sammen med han, mens Schreiner overtok sjefsstolen etter Aas 2. juli.

Aktor ba Aas redegjøre for hvilke tanker han gjorde rundt prisingen av aksjen opp mot hvilket salg spillet The Secret World lå an til å få. Funcom hadde kommunisert til markedet to ulike scenarier for inntjeningspotensial der første års salg var en av parametrene.

Prising av Funcom-aksjen

Tidligere i uken har Aas forklart at han mente han fikk en fornuftig pris for aksjene og at han hadde forsikret seg om at det ikke var priset inn noen naive forventninger til kjempesalg i aksjen.

Da Økokrim fredag ba Aas utdype dette, dro fysikkutdannede Aas gjennom et tenkt regnestykke der salget av spillet var satt til 200.000 eksemplarer.

- Ingen data jeg satt på tydet på at 200.000 ikke skulle være oppnåelig.

- Så du solgte aksjene fordi spillet kun solgte 200.000 eksemplarer?

- Nei, kom det kontant fra Aas, som la til at han bare hadde valgt 200.000 for å gjøre regnestykket enkelt.

- Jeg mente det var fornuftig å redusere min eksponering i Funcom og jeg mente at jeg ikke hadde innsideinformasjon. Det samme mente selskapet. Jeg føler du bevisst misforstår. Siste tall jeg fikk var pre-ordertall fra 29. juni. Både selskapet og jeg mente at det ikke var innsideinformasjon, sa Aas.

Han la til at han fortsatt hadde rundt 850.000 aksjer selskapet etter nedsalget.

- Ikke om The Secret World

Politiadvokat Andersen fortsatt å spørre ut Aas om prognoser og salgstall.

- Jeg føler at du legger inn forutsetninger som ikke er delt av meg. Jeg føler at dette blir helt feil, utbrøt Aas før retten tok lunsjpause.

Umiddelbart etter lunsj startet aktor med en presisering.

- Som jeg sa i innledningsforedraget mitt dreier ikke denne saken seg om hvor godt eller dårlig spill The Secret World er.

Dette fikk Funcoms tidligere toppsjef til å reagere:

- Jeg mener vi sitter her nettopp fordi spillet ikke appellerte slik vi hadde håpet. Hadde spillet hatt en annen utgang, så hadde vi ikke sittet her, fremholdt Aas.

Les også:

Slik skal TV 2 kutte 70 ansatte

Banktopp om DNB-varsel: – Var det en taktisk manøver for å gjemme bort renteøkningen i Trump-tåka?

Dette flyselskapet har bestilt nye fly for 930 milliarder kroner  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.