Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Denne Tintin-tegneserien ble lørdag solgt for rekordbeløp under en auksjon i Paris, Frankrike. Foto: Herge-Moulinsart2016/Artcurial via AP/NTB Scanpix
Denne Tintin-tegneserien ble lørdag solgt for rekordbeløp under en auksjon i Paris, Frankrike. Foto: Herge-Moulinsart2016/Artcurial via AP/NTB Scanpix les mer

Handel

Tintin-tegning solgt for rekordbeløp

En original Tintin-tegning fra tegneseriealbumet «Månen tur-retur» fra 1954 er solgt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Prislapp: 1,55 millioner euro.

Tegningen, som viser Tintin, Terry og kaptein Haddock i romdrakter på månen, måler 50 ganger 35 centimeter, og er tegnet med kinesisk blekk av Tintin-skaperen Hergé, som egentlig het Georges Remi.

Prisen er rekord for en enkelttegning fra en tegneserie, og på forhånd var det ventet at den ville gå for mellom 700.000 og 900.000 euro. Auksjonen i Paris ble holdt av auksjonshuset Artcurial.

Hvem som fikk tilslaget på 1,55 millioner euro, eller rundt 14 millioner kroner, er ikke opplyst.

I 2012 ble tegningen fra førstesiden til «Tintin i Amerika» fra 1932 solgt for 1,3 millioner euro. Hergé har også prisrekorden for tegneseriestriper – en dobbeltside som ble brukt som innercover for alle Tintin-album mellom 1937 og 1958 ble solgt for 2,65 millioner euro til en amerikansk fan for to år siden.

Albumet «Månen tur-retur» er ansett for å være blant de beste i den belgiske serien om journalisten Tintin og hans trofaste følgesvenn, hunden Terry.

– Det er et av de viktigste fra Hergé etter krigen, på linje med «Tintin i Tibet» og «Castafiores juveler», sier Artcurials tegneserieekspert Eric Leroy. 

Etterbørs Paris Kultur Frankrike Tegneserier Handel
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.