Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Netflix uten nett: Nå kan du laste ned innhold fra Netflix og se det når du ikke har nettilkobling. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Elise Amendola
Netflix uten nett: Nå kan du laste ned innhold fra Netflix og se det når du ikke har nettilkobling. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Elise Amendola les mer

Teknologi

Nå kan du se Netflix uten nett

Netflix har snudd på hælen og tilbyr nedlasting av filmer og serier.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Fra onsdag har Netflix-brukere over hele verden fått muligheten til å laste ned filmer og serier slik at de kan ses uten nettilkobling når brukeren selv ønsker det.

Det åpner blant annet for å kunne bruker Netflix på fly, tog og til sjøs hvor nettdekningen er for dårlig til strømming. 

Nedlasting er en del av standardtjenesten og koster ikke noe ekstra. Alt man må gjøre for å bruke funksjonen er å oppdatere appen til siste versjon.

Selskapet sier ingenting om at det er begrensninger i hva som kan lastes ned, slik det for eksempel er på Viaplay. Alt innhold ser ut til å være tilgjengelig. 

Snur på hælen

Netflix har tidligere sagt de ikke vil tilby sitt innhold som nedlasting. I juli 2014 sa selskapets kommunikasjonsdirektør Joris Evers til DN at nedlasting av innhold er meningsløst for et strømmeselskap.

– Å se Netflix uten nett strider mot hele strømme-ideen og er noe vi aldri kommer til å tilby. Jeg tror vi snarere kommer til å plassere ut Netflix-servere på fly enn å tilby nedlasting, sa Joris Evers den gangen. 

Et annet argument Netflix brukte mot nedlasting var at utbyggingen av internettilgang i verden gikk så raskt at nedlasting snart ville være utdatert, og at situasjonene hvor det er aktuelt å bruke nedlasting ble stadig færre.

Ikke bare på reise

Viaplay har tilbudt nedlasting for titting uten nett i flere år. Ifølge Viaplay-sjef Rikard Steiber er det en av tjenestens mest populære funksjoner og bruken har vokst blant brukerne til tross for stadig bedre tilgang til internett blant brukerne.

Argumentene for å bruke nedlasting i stedet for strømming er flere. Det første mange tenker på er når man er på reise og dekningen varierer. I tillegg er det fortsatt mange som lar være å strømme på mobilt bredbånd fordi datapakken raskt brukes opp. 

I tillegg sikrer nedlasting også at man er sikret full oppløsning hele tiden. Svingninger i dekningen vil ikke påvirke en nedlastet film.

Mange bruker også nettbrett til å se film, og disse har ofte ikke egen tilkobling for mobilt bredbånd, spesielt ikke de brettene som tilhører familiens yngre brukere.

Selv om man har god nettdekning hjemme kan det ofte være kamp om nettkapasiteten i en familie. Nedlasting fjerner den samtidige belastningen på nettet hjemme dersom man laster ned innhold på natten.

Etterbørs Strømming Netflix Tv Rikard Steiber Joris Evers Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.