Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Torry Pedersen slutter i VG etter 28 år i avisen. Foto: Fartein Rudjord
Torry Pedersen slutter i VG etter 28 år i avisen. Foto: Fartein Rudjord les mer

Medier

VG-redaktør gir seg

VGs sjefredaktør Torry Pedersen slutter. Nyhetsredaktør Gard Steiro tar over fra 9. januar.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De ansatte i VG har fått beskjed om dette på et allmøte onsdag, får DN bekreftet.

Pedersen skal ifølge VG over i en ny stilling i mediekonsernet Schibsted, som eier VG, Aftenposten og regionavisene Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad.

Ifølge en pressemelding fra Schibsted vil Pedersen lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge fremover. Han blir dermed styreleder i VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

– Torry har vært avgjørende for at VG i dag har en ledende posisjon i det digitale medielandskapet. Resultatene hans har ikke uten grunn fått internasjonal oppmerksomhet. Jeg er svært glad for at han tar på seg et nytt oppdrag for Schibsted. Torry har en erfaring, gjennomføringskraft og strategisk forståelse som nå kommer alle våre mediehus til gode. Han er definitivt riktig mann til å lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge inn i fremtiden, sier konsernsjef i Schibsted Norge, Didrik Munch.

Hentet som arvtager

 Gard Steiro kom til VG som nyhetsredaktør i august 2015, etter å ha vært profilert sjefredaktør i Bergens Tidende. Da var det flere av de ansatte i Schibsted som spådde at Steiro kom til å bli Torry Pedersens arvtager som sjefredaktør i avisen.

Nyhetsredaktør Gard Steiro tar over som sjef i VG. Foto: Adrian Nielsen

Steiro sier en pressemelding at han er ydmyk over ansvaret.

– Torry Pedersen er en legende i norsk presse. Jeg har lært mye av ham det siste året og har ingen planer om å endre kursen for VG. Det er betryggende og viktig at Torry går inn i rollen som styreleder. Mine målsettinger er de samme som da jeg begynte i jobben som nyhetsredaktør: Styrke journalistikken og sørge for at VG også i fremtiden er det ledende digitale mediehuset i Norge. Jeg ser frem til å lede en særdeles kompetent organisasjon, sier Steiro i pressemeldingen.

Unik erfaring

Pedersen roser sin etterfølger.

- Gard Steiro har omfattende redaksjonell bakgrunn og kompetanse. Han er vokst opp med digital formidling av journalistikk. I tillegg har han toppledererfaring fra et mediehus i en by med friske debatter, og har vist evne og vilje til omstilling og nytenkning. Gard har en unik erfaringsbakgrunn for å lede et moderne mediehus inn i fremtiden, sier Torry Pedersen.

Munch mener VG får en usedvanlig sterk publisist og dyktig leder.

– Han har de siste årene demonstrert en unik evne både til å lede redaksjoner i omstilling og løfte journalistikken. Gard er utvilsomt den rette kandidaten til å ta over som toppsjef i vårt største mediehus, sier han.

Pedersen har vært sjefredaktør i VG siden 2011, og før det nyhetsredaktør og redaktør for VG Nett.

Tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen er ikke overrasket over at Steiro tar over for Pedersen.

 - At Torry Pedersen overlater roret i VG til Gard Steiro er ikke overraskende, tatt i betraktning at han har hatt sentrale lederstillinger i VG helt siden 1988. Han overleverer et mediehus som bedre enn noen andre har utviklet seg i den digitale transformasjonen, sier Olufsen.

Han beskriver Schibsteds lederskifte elegant og fremtidsrettet.

- At Torry Pedersen nå skal lede konsernets publisistiske virksomhet i Norge er en styrke for konsernet, samtidig som VG får en særdeles dyktig og erfaren journalist og redaktør som ny toppsjef.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Etterbørs Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer