Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2 leder, ifølge Norsk Journalistlag, tidenes redaksjonelle nedbemanning i et norsk mediehus. Foto: Eivind Senneset
Sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2 leder, ifølge Norsk Journalistlag, tidenes redaksjonelle nedbemanning i et norsk mediehus. Foto: Eivind Senneset les mer

Tv

TV 2-sjefen om «tidenes nedbemanning»: - Dette er tøffe dager

TV 2-sjef Olav T. Sandnes sier omstilling er nødvendig for å hevde seg i konkurransen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Dette er tøffe dager, både for medarbeidere og ledere. Vi er opptatte av å ivareta alle i TV 2 på best mulig vis. Over lengre tid har vi vært åpne om at ett av mange elementer i omstillingsprosessen er at vi dessverre må bli færre medarbeidere. Det er lederne i den nye organisasjonen som har bemannet sine avdelinger, basert på en helhetsvurdering av forhold som er godt etablert i norsk arbeidsliv, skriver TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en epost.

Tidenes nedbemanning

TV 2 skal kutte 350 millioner kroner og 177 stillinger innen 2020. Ifølge Norsk Journalistlag (NJ) er dette den desidert største nedbemanningen av redaksjonelle medarbeidere i en norsk mediebedrift noengang.

TV 2 kutter

  • I mai 2016 ble det kjent at TV 2 skal kutte 177 årsverk og 350 millioner kroner i kostnader innen år 2020. 
  • I forrige uke gjennomførte TV 2 samtaler med 330 ansatte. De som fortsatt skal jobbe i TV 2s nye organisasjon fikk vite at de er «innplassert». 
  • De øvrige defineres som «overtallige» og må velge mellom sluttavtale eller oppsigelse.
  • Antall overtallige er cirka 45 personer. Av disse har i overkant av 20 bedt om juridisk bistand fra Norsk Journalistlag.
Vis mer

Denne uken har ledere og mellomledere i TV 2 gjennomført 330 samtaler med medarbeidere som har vært gjennom en omfattende kompetansekartlegging.

I disse samtalene får de ansatte vite om de er innplassert i TV 2s nye organisasjon.

De som ikke er innplassert, kalles overtallige og får tilbud om en sluttavtale.

Nødvendig i konkurransen

– Hele denne omstillingsprosessen gjennomfører vi for fortsatt å kunne hevde oss i konkurranse med stadig flere internasjonale aktører og vesentlig endrede rammevilkår, slik alle andre store kommersielle medievirksomheter har gjort de siste årene, skriver Sandnes.

– Vi har lagt en strategi og bygde en ny organisasjon som vi opplever stor oppslutning rundt internt og som vi mener er avgjørende for å styrke TV 2 og opprettholde posisjonen som den sterke aktøren i det norske samfunnet som vi er i dag. Selv om enkeltmedarbeidere får tøffe beskjeder denne uken, må vi ikke glemme at det store flertallet skal være med videre. Vi har mange dyktige medarbeidere i TV 2, også de som nå har fått en negativ beskjed. Det vil finnes spennende muligheter for medarbeidere som ikke skal være med videre i TV 2 utenfor huset, de tar med seg erfaring som har stor verdi på arbeidsmarkedet, ifølge Sandnes.

I NJ står syv advokater klare til å bistå ansatte i TV 2 som blir overtallige. 

Tok ut tillitsvalgt

En av dem som TV 2 mener skal ut, er reporter Ronnie Baraldsnes. Han har vært i TV 2 siden august 1992.

En annen er Christine Mikkelsen, leder for fagforeningen Parat Media i TV 2.

Torsdag ba Parat Media om en redegjørelse for at deres tillitsvalgte havnet på listen over overtallige.

Olav T. Sandnes skriver til DN at han ikke vil kommentere enkeltstående personalsaker.

– Mitt ønske er at de av våre medarbeidere som nå ha fått en negativ beskjed skal få mulighet til å håndtere denne uten ytterligere ekstern oppmerksomhet, sier Sandnes.

Etterbørs TV 2 Medier Olav T. Sandnes NJ Norsk Journalistlag Tv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.