Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

BigBang-frontfigur Øystein Greni sier til DN at han er vant til at ting ikke er helt som de skal i musikkbransjen. Foto: Fredrik Bjerknes
BigBang-frontfigur Øystein Greni sier til DN at han er vant til at ting ikke er helt som de skal i musikkbransjen. Foto: Fredrik Bjerknes les mer

Musikk

Tidal må møte i retten mandag

Strømmetjenesten til Jay Z saksøkes fra Pakistan.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Dette er saken

  • Tidal, Telenor og det pakistanske teknologiselskapet Rockville innledet i 2014 et samarbeid om en musikktjeneste kalt «Telenor Music – powered by Wimp».
  • Tidal skulle stille med en strømmetjeneste, Telenor med kundegrunnlaget og Rockville skulle levere musikken til strømmetjenesten.
  • Tjenesten ble aldri noen suksess, og våren 2015 trakk Telenor seg fra samarbeidet. 
  • Rockville hevder at Tidal deretter sluttet å betale for seg, i strid med avtalen, og krever 540.000 dollar fra Tidal – tilsvarende cirka 4,5 millioner kroner.
  • Tidal avviser kravet, hevder de hadde rett til å heve avtalen og hevder det var store feil og mangler ved Rockvilles leveringer. 
Vis mer

Et mislykket Telenor-samarbeid er bakgrunnen for at Rockville, et pakistansk teknologiselskap nå krever 540.000 dollar fra Tidal, som tidligere var kjent under navnet Wimp.

 Tidal ble for to år siden solgt fra Schibsted til en gruppe amerikanske superstjerner med rapperen Jay Z i spissen.

Rockville mener Tidal løp fra regningen da tjenesten Telenor Music – powered by Wimp feilet og ble skrotet. Rockville leverte musikken – og Tidal plattformen – til tjenesten.

Tidal mener på sin side de var i sin fulle rett til å stoppe utbetalingene og mener det var feil og store mangler ved Rockvilles arbeid.

Rettssak fra mandag

Mandag møtes de to partene i Oslo tingrett. Det skjer samtidig som interne dokumenter, samt vitnemål fra tidligere ansatte, viser hvordan Tidal har blåst opp abonnementstallene sine i tiden etter at Jay Z overtok selskapet.

DN fortalte i en dokumentar lørdag om hva som har foregått på innsiden av strømmetjenesten. Tidal har hverken ønsket å kommentere innholdet i dokumentaren eller denne saken.

Tidals partsvitne i retten vil være Lior Tibon, som har hatt en sentral rolle i driften av strømmetjenestens hovedkontor i Oslo-kontor. 

Fra Rockville kommer administrerende direktør Abrar Ali Khan.

Lior Tibon (til høyre) i retten sammen med sin advokat Stein Kimsås-Otterbech (til venstre) under saken som Arthur Sund har anlagt mot Tidal. Foto: Gunnar Lier

Rockvilles advokat skriver i sluttinnlegget til retten om hvordan selskapet gjentatte ganger purret på betalingene, som sluttet å komme i mai 2015. Først i desember samme år fikk Rockville beskjed om at Tidal ikke ville betale, ifølge advokatfullmektig Eirik Sandal i Kvale Advokatfirma.

DN har tidligere skrevet om hvordan også plateselskaperreklamebyråer, musikkfestivaler, restauranter og taxiselskaper har slitt med å få pengene sine fra Tidal.

Tidals advokat skriver i sitt sluttinnlegg at det var problemer med kvaliteten på Rockvilles arbeid allerede fra starten av. 

«Tidal har registrert feil ved over 1/3 av leveransen fra Rockville fra august 2014 til slutten av februar 2015. Feilene medførte blant annet at filene ikke lot seg laste automatisk opp i Tidals strømmetjeneste [ ...]», skriver advokat Peder Alvik Sanengen i advokatfirmaet Thommessen. Rockville mener på sin side det ikke er tilstrekkelig til å heve kontrakten.

Ingen kommentar

– Tidal ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentar i anledning saken, skriver advokat Sanengen i en sms til DN.

Rockvilles advokat opplyser at heller ikke de har noen ytterligere kommentar til saken på det nåværende tidspunkt.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Etterbørs Musikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer