Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

En av MTGs viktigste innholdsgrupper er sport, og da især Champions League. Her er Barcelonas Lionel Messi i duell med Christoph Kramer og Tobias Strobl fra Borussia Mönchengladbach under Champions League-kampen i desember. Foto: Francisco Seco/AP/NTB Scanpix
En av MTGs viktigste innholdsgrupper er sport, og da især Champions League. Her er Barcelonas Lionel Messi i duell med Christoph Kramer og Tobias Strobl fra Borussia Mönchengladbach under Champions League-kampen i desember. Foto: Francisco Seco/AP/NTB Scanpix les mer

Tv

TV3-eier økte omsetningen med én milliard

Endte imidlertid med negativt resultat etter avsluttede prosjekter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det svenske mediekonsernet MTG, som i Norge eier tv-kanalene TV3, Viasat og tv 6, samt radiokanalen P4, endte 2016 sterkt med en omsetningsvekst på over ti prosent i fjerde kvartal.

Totalt vokste inntektene til mediekonsernet med fem prosent for hele 2016, og åtte prosent i fjerde kvartal. 

MTG 4. kvartal 2016
I millioner svenske kroner
2016 2015
Omsetning 5019 4545
Driftsresultat 554 497

Investert i innhold

– Viaplay hadde nok et rekordår med substansiell kundevekst og prisøkninger reflekterer ytterligere investeringer i kvalitetsprogrammer og økt brukeropplevelse, sier MTG-sjef Jørgen Madsen Lindemann i en melding torsdag morgen.

Han påpeker videre at omsetningen vokste med 28 prosent i fjerde kvartal, til tross for vanskeligere valutasituasjon og kostnader knyttet til innkjøp av nytt innhold.

«Organisk vekst»

– Denne økningen er resultatet av organisk vekst, kombinert med vårt strategiske kostnadsendringsprogram. Vi vil nyte godt av investeringerene vi gjør i årene som kommer, sier Lindemann.

Totalt økte omsetningen til MTG med litt over én milliard svenske kroner i 2016.

MTG, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning - - -%
Driftsresultat (ebit) 1347 756 78,2%
Resultat før skatt 194 251 -22,7%

Selskapet rapporterer imidlertid et tap på over én milliard kroner på forretningsområdet «avsluttede operasjoner», som sender årsresultatet til -109 millioner svenske kroner. (Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Etterbørs MTG Medier TV3 Tv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer