Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

En av MTGs viktigste innholdsgrupper er sport, og da især Champions League. Her er Barcelonas Lionel Messi i duell med Christoph Kramer og Tobias Strobl fra Borussia Mönchengladbach under Champions League-kampen i desember. Foto: Francisco Seco/AP/NTB Scanpix
En av MTGs viktigste innholdsgrupper er sport, og da især Champions League. Her er Barcelonas Lionel Messi i duell med Christoph Kramer og Tobias Strobl fra Borussia Mönchengladbach under Champions League-kampen i desember. Foto: Francisco Seco/AP/NTB Scanpix les mer

Tv

TV3-eier økte omsetningen med én milliard

Endte imidlertid med negativt resultat etter avsluttede prosjekter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det svenske mediekonsernet MTG, som i Norge eier tv-kanalene TV3, Viasat og tv 6, samt radiokanalen P4, endte 2016 sterkt med en omsetningsvekst på over ti prosent i fjerde kvartal.

Totalt vokste inntektene til mediekonsernet med fem prosent for hele 2016, og åtte prosent i fjerde kvartal. 

MTG 4. kvartal 2016
I millioner svenske kroner
2016 2015
Omsetning 5019 4545
Driftsresultat 554 497

Investert i innhold

– Viaplay hadde nok et rekordår med substansiell kundevekst og prisøkninger reflekterer ytterligere investeringer i kvalitetsprogrammer og økt brukeropplevelse, sier MTG-sjef Jørgen Madsen Lindemann i en melding torsdag morgen.

Han påpeker videre at omsetningen vokste med 28 prosent i fjerde kvartal, til tross for vanskeligere valutasituasjon og kostnader knyttet til innkjøp av nytt innhold.

«Organisk vekst»

– Denne økningen er resultatet av organisk vekst, kombinert med vårt strategiske kostnadsendringsprogram. Vi vil nyte godt av investeringerene vi gjør i årene som kommer, sier Lindemann.

Totalt økte omsetningen til MTG med litt over én milliard svenske kroner i 2016.

MTG, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning - - -%
Driftsresultat (ebit) 1347 756 78,2%
Resultat før skatt 194 251 -22,7%

Selskapet rapporterer imidlertid et tap på over én milliard kroner på forretningsområdet «avsluttede operasjoner», som sender årsresultatet til -109 millioner svenske kroner. (Vilkår)

Etterbørs MTG Medier TV3 Tv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.