Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Christen Ager-Hanssen (bildet) og den svenske finansmannen Mats Qviberg kjøper Metro fra Kinnevik og planlegger lansering i Norge. Foto: Gustav Mårtensson
Christen Ager-Hanssen (bildet) og den svenske finansmannen Mats Qviberg kjøper Metro fra Kinnevik og planlegger lansering i Norge. Foto: Gustav Mårtensson les mer

Medier

Finansmann vil ta svensk gratisavis til Norge

Finansmannen Christen Ager-Hanssen har sammen med den svenske milliardæren Mats Qviberg kjøpt gratisavisen Metro i Sverige og varsler storsatsing i Norge.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

AB Custos har kjøpt gratisavisen Metro i Sverige fra Kinnevik-konsernet for 47 millioner norske kroner. Bak Custos står nordmannen Christen Ager-Hanssen (54) og den svenske milliardæren Mats Qviberg (63). 

Gratisavisen Metro er Sveriges største målt i opplag med nær en million lesere daglig. Selskapet har også flere digitale satsinger innen mote og rekruttering.

Faksimile av Metro.se  

«Nordens svar på Bloomberg»

Christen Ager-Hanssen, som på slutten av 1990-tallet gjorde seg bemerket i Norge gjennom internettsatsingen i Cognition Ventures og senere i det svenske flyselskapet FlyMe, sier til DN at målet er å bygge opp et nordisk digitalt mediehus. AB Custos kjøpte også like før nyttår selskapet Realtid Media som er store på finansnyheter i Sverige.

– Realtid skal bli Nordens svar på Bloomberg, sier Ager-Hanssen, med henvisning til den amerikanske finansnyhetstjenesten.

– Jeg var selv i Kinnevik-konsernet da vi lanserte Metro i 1995 og selskapet har en meget spennende digital plattform som vi kommer til å utvikle videre. Vi kommer også til å se på synergier med andre virksomheter Mats Qviberg er involvert i, som bilforhandlerkjeden Bilia. Vi tenker litt som Schibsted, som i realiteten er blitt en av de største bilforhandlerne i flere land gjennom deres digitale plattformer, legger han til.

Snart til Norge

Virksomheten AB Custos har kjøpt omfatter i utgangspunktet kun den svenske Metro-virksomheten.

– Men vi har også kjøpt varemerket for Norge. Mitt mål er å satse i Norge også. Ikke på papiravis, men digitalt, sier Ager-Hanssen, som opplyser at Mats Qviberg eier 40 prosent av AB Custos mens Ager-Hanssen og kompanjongen Lars Jacob Bø (53) eier 60 prosent.

Mitt mål er å satse i Norge også. Ikke på papiravis, men digitalt

Christen Ager-Hanssen

Mats Qviberg er særlig kjent i Sverige som følge av kollapsen i HQ Bank i 2010 og påfølgende etterforskning og milliardkrav mot Qviberg. Som DN har skrevet tidligere var det denne prosessen mot Qviberg som gjorde at Ager-Hanssen tok kontakt og siden har vært en av de mest sentrale nøkkelpersonene i kampen for å få Qviberg frikjent. Qviberg ble frikjent i straffesaken mot ham i fjor sommer, men det sivile søksmålet mot ham er fortsatt ikke avgjort.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Etterbørs Mats Qviberg Realtid Media Christen Ager-Hanssen Journalistikk HQ Bank Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer